NajRecept.sk Dezerty Koláče Bleskové mascarpone košíčky z lístkového cesta.
Bleskové mascarpone košíčky z lístkového cesta.
Recept Bleskové mascarpone košíčky z lístkového cesta.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nedávno ku mne prišla neohlásená návšteva, preto som rýchlo urobila tieto mini koláčiky z lístkového cesta, ktoré sú ako stvorené ku káve. Hosťom chutili a každý si pýtal recept. Ak by ste nemali čo ponúknuť svojim blízkym a potrebovali by ste nejakú inšpiráciu, určite ho vyskúšajte. Stojí za to.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   10.2.2025

Bleskové mascarpone košíčky z lístkového cesta.

Nedávno ku mne prišla neohlásená návšteva, preto som rýchlo urobila tieto mini koláčiky z lístkového cesta, ktoré sú ako stvorené ku káve. Hosťom chutili a každý si pýtal recept. Ak by ste nemali čo ponúknuť svojim blízkym a potrebovali by ste nejakú inšpiráciu, určite ho vyskúšajte. Stojí za to.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
lístkové cesto
1 ks
vajce

Krém:

200 g
mascarpone
3 – 4 lyžice
kondenzované mlieko

Na ozdobu:

podľa potreby
ovocie
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Košíčky z lístkového cesta som plnila mascarpone krémom, ktorý sa doslova rozplýval na jazyku. Nahradiť ho však môžete pokojne tvarohovým alebo maslovým. Ten bude síce o niečo ťažší, no v kombinácii s ovocím by koláčiky mali chutiť výborne.

  1. Lístkové cesto rozbalíme a vykrojíme z neho väčšie kolieska. Cesto si môžete pripraviť aj doma podľa nášho receptu, ktorý nájdete tu. Do každého kolieska pomocou radielka vyrežeme menšie koliesko, pričom si dávame pozor, aby horný a spodný okraj zostal spojený (viď obrázok). 
  2. Ľavý okraj kolieska preklopíme doprava a pravý doľava, čím nám vznikne košíček. Okraje mierne postláčame, aby držali.
  3. Cesto potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 – 200 °C po dobu 15 až 20 minút.
  4. Hotové košíčky necháme mierne vychladnúť a potom ich stred vtlačíme dovnútra.
  5. V mise vymiešame mascarpone a kondenzované mlieko. Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním košíčky. Tie nakoniec ešte ozdobíme ovocím podľa chuti a podávame.

Na ozdobu môžete použiť akékoľvek ovocie. Ja som zvolila mandarínky a granátové jablko, no výborné sú aj čučoriedky, ríbezle či maliny. Koláčiky tesne pred podávaním posypte práškovým cukrom a môžete podávať. A ak máte chuť na niečo slané, vyskúšajte náš recept na zeleninové košíčky.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár