NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Bleskové jednohubky z lístkového cesta. Dokonalé občerstvenie, ktoré zmizne z taniera ako prvé.
Bleskové jednohubky z lístkového cesta. Dokonalé občerstvenie, ktoré zmizne z taniera ako prvé.
Recept Bleskové jednohubky z lístkového cesta. Dokonalé občerstvenie, ktoré zmizne z taniera ako prvé.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Plánujete narodeninovú oslavu alebo menšie posedenie s priateľmi? Pripravte si mini rožky z lístkového cesta, ktoré sa dajú naplniť čímkoľvek – šunkou, syrom, zeleninou či rôznymi domácimi nátierkami. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   18.9.2024

Bleskové jednohubky z lístkového cesta. Dokonalé občerstvenie, ktoré zmizne z taniera ako prvé.

Plánujete narodeninovú oslavu alebo menšie posedenie s priateľmi? Pripravte si mini rožky z lístkového cesta, ktoré sa dajú naplniť čímkoľvek – šunkou, syrom, zeleninou či rôznymi domácimi nátierkami. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

1 ks
lístkové cesto
1 ks
vajce
podľa chuti
sezam

Náplň

podľa chuti
nátierkové maslo
podľa chuti
šunka
podľa chuti
klobása
podľa chuti
uhorka
podľa chuti
paprika
podľa chuti
syr
podľa chuti
šalát
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Mini rožky z lístkového cesta sú krehké jednohubky, ktoré si zamilujete. Po naplnení vyzerajú na stole veľmi dobre a lákajú k tomu, aby ste ich vyskúšali. Ja som ako plnku zvolila zeleninu, šunku a syr, no vy si ich môžete prispôsobiť presne podľa vašich preferencií.

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme, pozdĺžne rozkrojíme a z každej časti nakrájame malé trojuholníčky.
  2. Nakrájané cesto zatočíme od širšej strany k špičke a vytvarujeme malý rožok.
  3. Hotové rožky umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C približne 30 minút.
  4. Po vytiahnutí z rúry necháme rožky vychladnúť. Následne ich prekrojíme a naplníme podľa vlastných preferencií. Ja som použila nátierkové maslo, šunku, klobásu, uhorku, papriku, hermelín, korbáčiky, tvrdý syr a čerstvý šalát.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár