NajRecept.sk Pomazánky Rybičková pomazánka Blesková nátierka z makrely hotová za 10 minút. Výborná je na chlebíčky, jednohubky aj čerstvé pečivo.
Blesková nátierka z makrely hotová za 10 minút. Výborná je na chlebíčky, jednohubky aj čerstvé pečivo.
Recept Blesková nátierka z makrely hotová za 10 minút. Výborná je na chlebíčky, jednohubky aj čerstvé pečivo.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Máte chuť na domácu nátierku? Vyskúšajte tú z makrely, ktorú budete mať hotovú do 10 minút. Ja ju robím najradšej na raňajky, no skvelá je aj na desiatu, večeru či dokonca na slávnostné chlebíčky.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.1.2025

Blesková nátierka z makrely hotová za 10 minút. Výborná je na chlebíčky, jednohubky aj čerstvé pečivo.

Máte chuť na domácu nátierku? Vyskúšajte tú z makrely, ktorú budete mať hotovú do 10 minút. Ja ju robím najradšej na raňajky, no skvelá je aj na desiatu, večeru či dokonca na slávnostné chlebíčky.

10 min
Čas prípravy
Suroviny
1 ks
údená makrela
2 lyžice
maslo
2 lyžice
plnotučná horčica
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy

Nátierka z makrely chutí najlepšie na čerstvom pečive doplnená o zeleninu podľa vašej chute. Namiesto klasického masla do nej môžete použiť aj rastlinné tuky, ako je napríklad Rama alebo Flora, ktoré sú po vytiahnutí z chladničky hneď mäkké.

  1. Do misky dáme makrelu, zmäknuté maslo, horčicu a soľ.
  2. Všetky ingrediencie rozmixujeme pomocou tyčového mixéra.
  3. Keď nám vznikne hladká nátierka, pridáme do nej cibuľu a všetko dôkladne premiešame. Ak je to potrebné, pridáme ešte trochu soli.

Hotovú nátierku môžete hneď natierať na pečivo, no ak chcete, aby chutila ešte lepšie, nechajte ju aspoň 30 minút v chladničke. Počas tejto doby sa jej chute prepoja a mierne stuhne, vďaka čomu sa vám s ňou bude pracovať oveľa lepšie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár