NajRecept.sk Dezerty Múčniky Black and white rezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémom
Black and white rezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémom
Recept Black and white rezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Chcete si pochutnať na delikátnom dezerte, ktorý spája jemnosť vanilkového krému a intenzívnu chuť čokolády? Vyskúšajte môj recept na black and white kocky! Tento dezert vyniká nielen svojou chuťou, ale aj atraktívnym vzhľadom, ktorý zaujme na každej oslave či rodinnom stretnutí. Jednoduchá príprava a bohaté vrstvy vanilkovej a čokoládovej náplne zaručujú, že si tento dezert zamilujete.

Triniti Triniti    ·   25.7.2024

Black and white rezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémom

Chcete si pochutnať na delikátnom dezerte, ktorý spája jemnosť vanilkového krému a intenzívnu chuť čokolády? Vyskúšajte môj recept na black and white kocky! Tento dezert vyniká nielen svojou chuťou, ale aj atraktívnym vzhľadom, ktorý zaujme na každej oslave či rodinnom stretnutí. Jednoduchá príprava a bohaté vrstvy vanilkovej a čokoládovej náplne zaručujú, že si tento dezert zamilujete.

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
6 lyžíc
kryštálový cukor
4 lyžice
slnečnicový olej
10 lyžíc
polohrubá múka
10 lyžíc
mleté ​​vlašské orechy
2 lyžice
kakao
1 lyžička
prášok do pečiva

Svetlá náplň:

800 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
250 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 bal.
vanilkový cukor

Tmavá náplň:

500 ml
smotana na šľahanie
250 g
tmavá čokoláda

Glazúra:

100 g
čokoláda
4 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Tento dezert dokonale doplní chuť sladkého po hlavnom jedle. Obsahuje dve najobľúbenejšie náplne - vanilkový a čokoládový krém. Vyskúšajte ho a určite nebudete ľutovať!

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Tri bielky vyšľaháme s tromi lyžicami kryštálového cukru do peny. Potom postupne pridávame tri žĺtky a dve lyžice oleja. Zmiešame päť lyžíc múky s piatimi lyžicami mletých vlašských orechov, pol lyžičky prášku do pečiva a jednou lyžicou kakaa. Túto suchú zmes postupne primiešame do vymiešaných vajíčok. Upečieme dve rovnaké vrstvy cesta, alebo upečieme jedno cesto a po upečení nožom rozrežeme na polovicu.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
  3. Pripravíme si bielu náplň. Na oheň dáme 600 ml mlieka, pridáme 100 g kryštálového cukru a vanilku. Dva vanilkové pudingy rozmiešame v 200 ml mlieka a prilejeme do teplého mlieka. Zmes varíme, kým nezhustne a potom ju necháme vychladnúť.
  4. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý vanilkový krém.
  5. Pripravíme si tmavú plnku. Do hrnca nalejeme 500 ml smotany a zahrejeme ju. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom zmes odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutú hmotu vyšľaháme mixérom.
  6. Na upečený plát cesta navrstvíme bielu plnku, položíme na ňu druhý plát cesta a mierne ho utlačíme rukami. Navrstvíme tmavú plnku a pekne uhladíme. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali štyri lyžice oleja. Necháme stuhnúť.
  7. Nakoniec nakrájame úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár