Najprv si riadne vyšľaháme tuk, potom pridáme po častiach cukor, až vznikne pekná pena. Postupne potom zašľaháme žĺtky.
Pripravíme a nasekáme si všetko, čo chceme vo vnútri. Ja som použila čokoládu, brusnice, kandizované ovocie a mandle. Ale fantázii sa medze nekladú. Zapracujeme do cesta.
Do zmesi primiešame múku s práškom do pečiva, opatrne, ide to tuho, ale aj tak nepridávame tekutiny. A ako posledný sa jemne vmieša tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček či srnčí chrbát. Pečieme asi 40 až 45 minút v rúre vyhriatej na 160° C. Cesto rýchlo tmavne, ale hotové je naozaj až po minimálne 40 minútach.
Po vychladnutí zalejeme čokoládovou polevou pripravenou z čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, necháme stuhnúť a môžeme podávať.