NajRecept.sk Dezerty Múčniky Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Recept Biskupský chlebíček
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: P.T.

Veľkonočný biskupský chlebíček od P.T. Nádhera!

P.T.    ·   14.3.2021

Biskupský chlebíček

Veľkonočný biskupský chlebíček od P.T. Nádhera!

Suroviny

Cesto:

120 g
tuk (Hera)
150 g
práškový cukor
4 ks
vajce
60 g
horká čokoláda
cca 120 g
orechy/mandle/hrozienka/ušené brusnice/kandizované ovocie
150 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Čokoládová poleva:

60 g
horká čokoláda
kúsok
tuk (Hera)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si riadne vyšľaháme tuk, potom pridáme po častiach cukor, až vznikne pekná pena. Postupne potom zašľaháme žĺtky.
  2. Pripravíme a nasekáme si všetko, čo chceme vo vnútri. Ja som použila čokoládu, brusnice, kandizované ovocie a mandle. Ale fantázii sa medze nekladú. Zapracujeme do cesta.
  3. Do zmesi primiešame múku s práškom do pečiva, opatrne, ide to tuho, ale aj tak nepridávame tekutiny. A ako posledný sa jemne vmieša tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček či srnčí chrbát. Pečieme asi 40 až 45 minút v rúre vyhriatej na 160° C. Cesto rýchlo tmavne, ale hotové je naozaj až po minimálne 40 minútach.
  5. Po vychladnutí zalejeme čokoládovou polevou pripravenou z čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár