NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bírešské mäso
Bírešské mäso
Recept Bírešské mäso
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Pečené, varené s Ivou

Super voľba na výdatný obed. Kto má rád kapustu, určite si pochutí. Dobrú chuť!

NajLucka NajLucka    ·   11.10.2020

Bírešské mäso

Super voľba na výdatný obed. Kto má rád kapustu, určite si pochutí. Dobrú chuť!

Suroviny

Potrebujeme na 4 porcie:

400 g
bravčové stehno
100 g
oravská slanina alebo údený bôčik
400 g
kyslá kapusta
4 lyžičky
pálivá papriková pasta
2 strúčiky
cesnak
2 ks
cibuľa
250 ml
mäsový vývar
1 ks
zemiak
2-3 ks
bobkový list
1/2 lyžičky
rasca
korenie
masť alebo olej
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso umyjeme, nakrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
  2. Rezne potrieme prelisovaným cesnakom, paprikovou pastou, položíme na ne plátky slaniny alebo bôčika, zvinieme ich a spojíme špáradlom.
  3. Závitky zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti / oleji /, vyberieme ich z výpeku a dáme do hlbšieho hrnca.
  4. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, bobkové listy, rascu a všetko podlejeme mäsovým vývarom.
  5. Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme k mäsu s kapustou. Všetko spolu pár minút podusíme, pridáme očistený a nastrúhaný zemiak, prikryjeme a dusíme domäkka.
  6. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou knedľou. Dobrú chuť!!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár