NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Bezlepková roláda s gaštanovým krémom a banánom
Bezlepková roláda s gaštanovým krémom a banánom
Recept Bezlepková roláda s gaštanovým krémom a banánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Jednoduchý recept na skvelú roládu, ktorá zmizne veľmi rýchlo. Bezlepkový kakaový korpus, svieži lekvár, gaštanová plnka a banán. Nenáročná, no za to veľmi chutná verzia koláčika.

_Nikoleta_    ·   7.4.2022

Bezlepková roláda s gaštanovým krémom a banánom

Jednoduchý recept na skvelú roládu, ktorá zmizne veľmi rýchlo. Bezlepkový kakaový korpus, svieži lekvár, gaštanová plnka a banán. Nenáročná, no za to veľmi chutná verzia koláčika.

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

4 ks
vajce
20 g
kakao
20 g
čokoládový proteín (alebo kakao)
40 g
trstinový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém

250 g
jemný tvaroh
100 g
cream cheese/ nátierkové maslo
200 g
gaštanové pyré (ja som použila domáce)

Navyše

100 g
lekvár
2 ks
banán
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu. Kakao, proteín a prášok do pečiva preosejeme do misky.
  2. Žĺtka s cukrom vyšľaháme. Do žĺtkovej zmesi postupne primiešavame na striedačku kakaovú zmes a vyšľahané bielky. Premiešavame jemne, zľahka.
  3. Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie postriekaný olejom v spreji. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
  4. Upečený korpus zrolujeme a zabalíme do utierky, kde ho necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne odlepíme papier.
  5. Všetky ingrediencie na krém zmiešame do hladka. Keďže som použila domáce pyré, ktoré bolo dostatočne sladké, krém som už nesladila.
  6. Na korpus rozotrieme ľubovoľný lekvár. Následne rozotrieme krém, no nepoužijeme ho celý. Na kraj korpus (strana, z ktorej budeme rolovať), položíme banány. Roládu zrolujeme a potrieme zvyšným krémom. Odložíme stuhnúť do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty