NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Bezkonkurenčná domáca paštéta len zo 6 surovín. Raz ju ochutnáte a na kupované zabudnete.
Bezkonkurenčná domáca paštéta len zo 6 surovín. Raz ju ochutnáte a na kupované zabudnete.
Recept Bezkonkurenčná domáca paštéta len zo 6 surovín. Raz ju ochutnáte a na kupované zabudnete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Anna Luptáková

Pečeňová paštéta – dokonalá ako nátierka na silvestrovské jednohubky, na raňajky s čerstvým chlebom alebo kedykoľvek počas dňa. Varila som ju po dlhej dobe a myslím, že sa vydarila. Zajtra príde brat aj so synovcom, ktorí ju budú testovať. Som zvedavá, čo na ňu povedia. Autor: Anna Luptáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.12.2024

Bezkonkurenčná domáca paštéta len zo 6 surovín. Raz ju ochutnáte a na kupované zabudnete.

Pečeňová paštéta – dokonalá ako nátierka na silvestrovské jednohubky, na raňajky s čerstvým chlebom alebo kedykoľvek počas dňa. Varila som ju po dlhej dobe a myslím, že sa vydarila. Zajtra príde brat aj so synovcom, ktorí ju budú testovať. Som zvedavá, čo na ňu povedia. Autor: Anna Luptáková

30 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
bravčová pečeň
1,5 kg
bôčik bez kosti
1,5 kg
slanina
podľa potreby
údená šunka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia

Domáca pečeňová paštéta je neskutočne dobrá. Najradšej ju mám na čerstvom pečive spolu so zeleninou. Jej príprava je síce o niečo zdĺhavejšia v porovnaní s klasickými nátierkami, no určite stojí za to.

  1. Ako prvé si uvaríme bôčik, slaninu, údenú šunku a pečeň.
  2. Keď sú suroviny uvarené, pomocou mlynčeka ich pomelieme a ochutíme soľou a korením. Množstvo je čisto na vás a vašich preferenciách.
  3. Hotovú paštétu rozdelíme do pohárov a približne 30 minút sterilizujeme. Následne necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Paštétu máme veľmi radi, preto ju robím z väčšej dávky, aby nám vydržala čo najdlhšie. Jej použitie je široké. Počas sviatkov je výborná ako pohostenie pre návštevy alebo na prípravu jednohubiek na silvestrovskú párty. Po otvorení je dôležité skladovať ju v chladničke a čo najskôr zjesť. Inak by sa mohla pokaziť. 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár