NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Bezé roláda so šľahačkou
Bezé roláda so šľahačkou
Recept Bezé roláda so šľahačkou
Foto: Víkendové pečenie

Už som skoro zabudla, ako je táto roláda úžasná. Ľahká a nadýchaná, plná šľahačky a orieškov. Skôr zákusok, ktorý ste kúpili v každej cukrárni, dnes pre niektoré veľká neznáma. A tak Vám ju trochu pripomeniem, pretože okrem skvelej chuti, je aj veľmi jednoduchá na prípravu.

NajLucka NajLucka    ·   13.3.2021

Bezé roláda so šľahačkou

Už som skoro zabudla, ako je táto roláda úžasná. Ľahká a nadýchaná, plná šľahačky a orieškov. Skôr zákusok, ktorý ste kúpili v každej cukrárni, dnes pre niektoré veľká neznáma. A tak Vám ju trochu pripomeniem, pretože okrem skvelej chuti, je aj veľmi jednoduchá na prípravu.

Suroviny

Orieškové bezé:

125 g
bielok
80 g
krupicový cukor
30 g
mleté lieskové oriešky
40 g
hladká múka

Šľahačková náplň:

250-300 ml
smotana na šľahanie
1-2 lyžice
krupicový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov, plech si vyložte papierom na pečenie.
  2. Bielky vyšľahajte s cukrom do pevného snehu, najskôr šľahajte pri nižších otáčkach samotné bielky, potom postupne pridajte cukor a otáčky zvýšte na maximum.
  3. Stierkou vmiešajte mleté oriešky a múku. Cesto rozotrite na pripravený papier na pečenie, nie je nutné po celej ploche, aby vrstva cesta nebola príliš tenká. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 10 - 12 minút, až je cesto ľahko do ružova.
  4. Po upečení plát zložte z plechu, ľahko posypte práškovým cukrom a preklopte na čistý kus papiera na pečenie. Nechajte vychladnúť, potom papier z plátu opatrne zlúpnite.
  5. Smotanu vyšľahajte spoločne s cukrom do tuha, rozotrite na vychladnutý plát a pomocou papiera na pečenie zatočte. Zabalenú roládu dajte do chladničky vychladiť.
  6. Pred servírovaním posypte práškovým cukrom, krájajte zúbkovaným nožom.

    TIP: Ak chcete roládu ešte vylepšiť, môžete do vyšľahanej šľahačky vmiešať 50 g nastrúhanej horkej čokolády alebo lyžičku čerstvo mletej kávy. Ja ju mám ale najradšej len tak :)

Zdroj: Víkendové pečenie

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár