NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Bavorské šišky
Bavorské šišky
Recept Bavorské šišky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: enkar

Doma šišky milujeme. So šľahačkou alebo dokonca robievam aj s bielkovou penou, do ktorej pridávam lyžicu jahodovej marmelády. So šľahačkou ich podávam a aj s lekvárom. Je to ale kalorická bomba, preto ich máme doma iba raz za čas. Autor: Enkar

enkar    ·   27.4.2021

Bavorské šišky

Doma šišky milujeme. So šľahačkou alebo dokonca robievam aj s bielkovou penou, do ktorej pridávam lyžicu jahodovej marmelády. So šľahačkou ich podávam a aj s lekvárom. Je to ale kalorická bomba, preto ich máme doma iba raz za čas. Autor: Enkar

Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
1 kocka
droždie
70 g
práškový cukor
250 ml
mlieko
3 ks
žĺtok
80 g
maslo
1 lyžica
rum
štipka
soľ
podľa chuti
citrónová kôra

Zdobenie, náplň:

200 ml
smotana na šľahanie
300 g
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko mierne zohrejeme a polovicu nalejeme do misky. Pridáme droždie, trochu cukru a 4 lyžice múky. Rozmiešame na redšie cestíčko, ktoré necháme vzísť na teplom mieste.
  2. Do misy preosejeme zvyšnú múku, dáme štipku soli, zvyšok cukru a mlieka, citrónovú kôru, žĺtky, ktorý vzišiel kvások a rozpustené maslo. Ochutíme rumom, vypracujeme cesto a necháme asi 30 minút kysnúť.
  3. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm a pohárom vykrojíme kolieska dáme ich na papier na pečenie a necháme kysnúť ešte 15 minút. Potom vytlačíme do stredu koliesok prstom jamku.
  4. Na rozpálenom oleji (vrstva asi 2cm) smažíme najskôr pod pokrievkou, po obrátení už bez poklice. Do tuku dávame jamkou nadol. Dáme odkvapkať, potrieme lekvárom a nastriekame šľahačku
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár