NajRecept.sk Dezerty Bábovky Banánovo jablková zdravá bábovka s ovsenými vločkami bez cukru a múky z 5 surovín.
Banánovo jablková zdravá bábovka s ovsenými vločkami bez cukru a múky z 5 surovín.
Recept Banánovo jablková zdravá bábovka s ovsenými vločkami bez cukru a múky z 5 surovín.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Objavte našu banánovo-jablkovú zdravú bábovku, ktorá je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí hľadajú zdravú a chutnú alternatívu k tradičným dezertom. Táto bábovka, pripravená bez pridania cukru a múky, je plná prirodzenej sladkosti z dozretých banánov a šťavnatých jabĺk. Ovsené vločky dodávajú bábovke príjemnú textúru a zároveň sú skvelým zdrojom vlákniny.

NajLucka NajLucka    ·   5.1.2024

Banánovo jablková zdravá bábovka s ovsenými vločkami bez cukru a múky z 5 surovín.

Objavte našu banánovo-jablkovú zdravú bábovku, ktorá je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí hľadajú zdravú a chutnú alternatívu k tradičným dezertom. Táto bábovka, pripravená bez pridania cukru a múky, je plná prirodzenej sladkosti z dozretých banánov a šťavnatých jabĺk. Ovsené vločky dodávajú bábovke príjemnú textúru a zároveň sú skvelým zdrojom vlákniny.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
ovsené vločky
3 lyžičky
kakao
1 ks
jablko
1 ks
banán
3 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Ovsené vločky dôkladne prepláchneme v teplej vode minimálne trikrát a potom ich necháme asi pol hodiny napučať.
  2. V inej mise nastrúhame jablko a banán na stredne hrubom strúhadle. Pridáme vajíčka, kakao a všetko dobre premiešame. (Podľa chuti môžete pridať aj cukor, med, sladidlo alebo javorový sirup. Ak použijete zrelejšie banány, bude výsledok sladší a nemusíte pridávať ani cukor).
  3. Postupne pridávame k ovocnej zmesi ovsené vločky, až kým nezískame rovnomernú hmotu. Túto hmotu potom rozložíme do okrúhlej formy na pečenie, ktorú sme vyložili papierom na pečenie.
  4. Pečieme v rúre, ktorú sme si predhriali na 180 stupňov, približne 40 minút.
  5. Po upečení necháme bábovku vo forme, kým úplne nevychladne. Ak by ste sa pokúsili vybrať bábovku z formy skôr, než úplne vychladne, môže sa stať, že sa rozpadne.
Komentáre k receptu
Tatigarbar    ·   3.2.2024   ·   Odpovedať   ·  

Plne súhlasím s predchádzajúcim hodnotenim. Pozrela som si ho, až keď som mala namočené vločky. Mám rovnakú skúsenosť. Bábovka na vzhľad fajn, ale vo vnútri hnus. Prečo tu vkladáte neoverené recepty.

NajLucka NajLucka    ·   5.2.2024   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý deň prajem. Recept je overený a vyskúšaný, takmer všetky recepty sú vyskúšané, overené, od fanúšikov alebo redakcie. Konkrétne tento je od fanúšika a robený podľa tohto receptu - https://www.nejrecept.cz/recept/fitness-dort-s-ovesnymi-vlockami-bez-cukru-a-mouky-r2112 Môžete si všimnúť, že je tam priložených viac fotiek od návštevníkov ako vyskúšaný recept. Neviem prečo sa vám to nepodarilo, možno záleží aké ovsené vločky sa použijú, mrzí ma, ak sa to nepodarilo. Pekný deň, Lucka.

Katka1111    ·   24.1.2024   ·   Odpovedať   ·  

Promiňte ale tento recept se opravdu nepovedl. Chuťově opravdu hnus, a to mám ovesné vločky ráda. Byť jsem přidala 1,5 lžíci medu, bábovka byla absolutně ne-sladká, a bylo to jak žvýkat nabobtnalé vločky. Tenhle recept už nikdy víc!

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár