Asi 60 dkg mäsa nakrájame na kocky, pridáme 2 lyžice korenia Gyros (Vitana), 4 lyžice oleja, premiešame, necháme marinovať.
Medzitým si umyjeme polovicu menšej hlavičky ľadového šalátu, natrháme na kúsky, pridáme 2 balenia zelených olív (1 bal. = 160 g), pol šalátovej uhorky pokrájané na tenké polmesiačiky, 3-4 kusy paradajok pokrájaných na pásiky, 100 gramov uvarených cestovín (napr . Farfalle ...), 1 ks (120 g) syr Camembert (Bluedino) nakrájaný na malé trojuholníky, 1 ks rozdrobeného srvátkového syra Pilos 13% (220 g).
Premiešame, uložíme na tanier, prelejeme jogurtovou zálievkou, množstvo podľa chuti. Na panvici si opečieme kuracie kúsky do hneda a položíme na vrch šalátu.
Jogurtovú zálievku si pripravíme nasledovne: 2 biele jogurty, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kryštálového cukru, 1/2 lyžičky soli a na špic noža mletého čierneho korenia. Nech sa vydarí. Je vynikajúci!