NajRecept.sk Dezerty Bábovky Bábovka Beta s rumom
Bábovka Beta s rumom
Recept Bábovka Beta s rumom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Luxusná, jednoduchá a veľmi obľúbená bábovka. Kakaovú vrstvu pripravujem s rumom, do svetlej pridávam ešte na ochutenie citrónovú kôru. Je fantastická, nedeľu si bez nej neviem predstaviť. Autor: Romča V.

Romča Važa Romča Važa    ·   18.3.2024

Bábovka Beta s rumom

Luxusná, jednoduchá a veľmi obľúbená bábovka. Kakaovú vrstvu pripravujem s rumom, do svetlej pridávam ešte na ochutenie citrónovú kôru. Je fantastická, nedeľu si bez nej neviem predstaviť. Autor: Romča V.

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
6 ks
vajce
250 g
práškový cukr
1 dl
olej
1 dl
horúca voda
250 g
polohrubá múka
1 bal.
vanilkový puding
1 lyžička
kakao
2 lyžica
rum
podľa chuti
citrónová kôra
1/2 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom, po častiach pridávame olej a horúcu vodu a šľaháme až je zmes hustá. Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a pudingom, vyšľaháme a vmiešame tuhý sneh z bielkov so štipkou soli a pridáme citrónovú kôru. Z kakaa a rumu vymiešame kašičku (ak nechceme rum, dáme namiesto neho vodu), spojíme ju s časťou cesta a potom vlejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy.
  2. Vlejeme najskôr svetlé cesto, potom tmavé a opäť svetlé.
  3. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 st. asi 40 minút. Špajdlou pre istotu vyskúšame či je bábovka upečená.
  4. Necháme vychladnúť a vyklopíme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár