NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Babie leto - jablkový zákusok s jemnou perinkou
Babie leto - jablkový zákusok s jemnou perinkou
Recept Babie leto - jablkový zákusok s jemnou perinkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Jednoduchý a hlavne výborný. Jablková sezóna v plnom prúde, tak som zvolila tento zákusok s jemným snehom. Na vrch nasekané orechy a jesenný koláčik na stole. Vyskúšajte aj vy. Autor: Jaja

Jaja79    ·   30.9.2022

Babie leto - jablkový zákusok s jemnou perinkou

Jednoduchý a hlavne výborný. Jablková sezóna v plnom prúde, tak som zvolila tento zákusok s jemným snehom. Na vrch nasekané orechy a jesenný koláčik na stole. Vyskúšajte aj vy. Autor: Jaja

20 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

180 g
polohrubá múka
35 g
práškový cukor
100 g
maslo
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
3 ks
žĺtok

Jablková vrstva:

600 g
jablko
1 lyžika
kukuričný škrob
1 lyžička
mletá škorica

Sneh z bielkov:

3 ks
bielok
štipka
soľ
220 g
kryštálový cukor
20 g
vanilkový cukor
1 lyžica
kukuričný škrob

Na posypanie:

trochu
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
  1. Do masla pridáme múku, prášok do pečiva a práškový cukor. Dôkladne premiešame. Pridáme žĺtky a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme do pekáča s rozmermi 21×21 cm.
  2. Jablková plnka:
    Jablká nastrúhame na veľkom strúhadle. Vytlačíme šťavu. Pridať škrob a škoricu, premiešame a dáme na cesto.
  3. Sneh z bielkov:
    Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na hustý sneh. Pridáme vanilkový cukor a škrob. Znova zľahka vyšľaháme. Bielkový sneh navrstvíme na jablká. Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami alebo nasekanými orechmi. Pečieme 30 minút pri 175 °C.
    A ďalších 40 minút pri 150 °C.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár