NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Babičkine buchty (zo starej kuchárky)
Babičkine buchty (zo starej kuchárky)
Recept Babičkine buchty (zo starej kuchárky)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Klasika, ktorá nikdy nesklame. Tieto buchty sú na druhý deň parádne a vláčne... Cesto by sa nemalo urobiť moc tuhé. Toto je najlepšie cesto na buchty, aké poznám. Určite vyskúšajte upiecť s rôznou plnkou. Ja väčšinou plním lekvárom, ale už som skúšala aj s makom. Mne veľmi chutili, ale u nás doma mak veľmi nejde, tak sa mi neoplatí robiť iba pre mňa :) prispôsobím sa a naplním lekvárom, tak viem, že z plechu zmiznú za pár minút a ešte horúce. Autor: Reny Naty A.

Reny Naty A.    ·   19.5.2021

Babičkine buchty (zo starej kuchárky)

Klasika, ktorá nikdy nesklame. Tieto buchty sú na druhý deň parádne a vláčne... Cesto by sa nemalo urobiť moc tuhé. Toto je najlepšie cesto na buchty, aké poznám. Určite vyskúšajte upiecť s rôznou plnkou. Ja väčšinou plním lekvárom, ale už som skúšala aj s makom. Mne veľmi chutili, ale u nás doma mak veľmi nejde, tak sa mi neoplatí robiť iba pre mňa :) prispôsobím sa a naplním lekvárom, tak viem, že z plechu zmiznú za pár minút a ešte horúce. Autor: Reny Naty A.

Suroviny
500 g
hladká múka
50 g
cukor
50 g
tuk
1 ks
vajce
20 g
droždie
5 g
soľ
asi 1/4 l
mlieko
citrónová kôra
vanilka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Spracujeme cesto. Necháme asi hodinu kysnúť a potom naplníme lekvárom. Zvinieme do buchty.
  2. Do pekáča nalejeme trochu oleja, alebo sadla a buchty v ňom trochu pováľajte, aby sa nám nezlepili.
  3. Necháme ešte tak 15 -20 minút dokysnúť.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° C asi 25 -35 minút.

Môj blog s Hankou: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár