NajRecept.sk Strukoviny Šošovica Babičkina šošovica na kyslo s klobásou.
Babičkina šošovica na kyslo s klobásou.
Recept Babičkina šošovica na kyslo s klobásou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Martin Čzedron

Jednoduché a výživné jedlo, ktoré sa u nás v minulosti varilo pri každej príležitosti. Presne tak si pamätám šošovicu na kyslo, ku ktorej sme zvyčajne podávali opečenú klobásku. Tentokrát sme na ňu doma dostali znova chuť, preto sme neváhali a spravili ju podľa tohto receptu. Autor: Martin Čzedron

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.10.2024

Babičkina šošovica na kyslo s klobásou.

Jednoduché a výživné jedlo, ktoré sa u nás v minulosti varilo pri každej príležitosti. Presne tak si pamätám šošovicu na kyslo, ku ktorej sme zvyčajne podávali opečenú klobásku. Tentokrát sme na ňu doma dostali znova chuť, preto sme neváhali a spravili ju podľa tohto receptu. Autor: Martin Čzedron

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
2 ks
cibuľa
40 dkg
šošovica
2 ks
bobkový list
0,3 l
kyslá smotana
1/2 lyžice
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
ocot
podľa chuti
čerstvé bylinky
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Šošovicu na kyslo si môžete pripraviť na obed aj večeru. Najlepšie chutí s opečenou klobáskou a vajíčkom. Tie z nej spravia dokonalý pokrm, ktorý vás zasýti na celý deň.

  1. Šošovicu preberieme a na hodinu namočíme do vody.
  2. Šošovicu dáme do hrnca, pridáme k nej celé cibule, bobkový list a uvaríme.
  3. Cibule a bobkový list vytiahneme z hrnca a vývar necháme do približne polovice šošovice.
  4. Kyslú smotanu dáme do misky, pridáme múku, poriadne premiešame a nalejeme do šošovice. Ochutíme soľou, octom a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti.
  5. Šošovicu povaríme a následne odstavíme z ohňa.

K hotovej šošovici môžeme podávať rôzne prílohy. Skvelou voľbou je čerstvý chlieb alebo kyslé uhorky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár