NajRecept.sk Dezerty Koláče Aspiková buchta s jahodami a krémom. Osviežujúci dezert, ktorý je ako stvorený na leto.
Aspiková buchta s jahodami a krémom. Osviežujúci dezert, ktorý je ako stvorený na leto.
Recept Aspiková buchta s jahodami a krémom. Osviežujúci dezert, ktorý je ako stvorený na leto.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Jahodová buchta je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý poteší perfektnou kombináciou nadýchaného cesta a sladkého ovocia. Jeho príprava je rýchla a zvládne ju úplne každý. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.8.2024

Aspiková buchta s jahodami a krémom. Osviežujúci dezert, ktorý je ako stvorený na leto.

Jahodová buchta je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý poteší perfektnou kombináciou nadýchaného cesta a sladkého ovocia. Jeho príprava je rýchla a zvládne ju úplne každý. Autor: Jaroslava Fišarová

40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

6 ks
vajce
240 g
kryštálový cukor
210 g
hladká múka
1/2 bal
prášok do pečiva

Krém

2 ks
smotana na šľahanie
2 ks
kyslá smotana
2 ks
vanilkový cukor

Aspik

1/2 l
voda
1 ks
vanilkový puding
1 ks
citrónový Vitacit
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Vyskúšajte tento ľahký a rýchly dezert. Ak doma náhodou nemáte jahody, môžete ich zameniť za maliny, broskyne, čučoriedky alebo akékoľvek iné ovocie. To celému receptu dodá sviežosť a bude skvelo kontrastovať so sladkým a jemným krémom.

  1. Vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok a všetko dobre vymiešame. Hotové cesto nalejeme na plech a pečieme na 180 °C približne 10 až 15 minút.
  2. V miske vyšľaháme dve smotany. Následne do nich primiešame vanilkový cukor, kyslú smotanu a krém natrieme na vychladnuté cesto.
  3. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme vanilkový puding a Vitacit. Ak ho nemáme, môžeme ho zameniť za 1 lyžičku kyseliny citrónovej, ktorú zmiešame s 3 až 4 lyžicami cukru. Zmes premiešame a pomaly zahrievame. Dávame si ale pozor, aby sme nedosiahli bod varu. Inak by aspik nezhustol. Hotový aspik vychladíme v studenej vode.
  4. Na buchtu, ktorá je natretá krémom, poukladáme vyčistené a nakrájané jahody. Celý dezert opatrne polejeme vlažným aspikom a dáme do chladničky zachladiť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár