NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Arašidové krúžky
Arašidové krúžky
Recept Arašidové krúžky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Mini arašidové krúžky tiež patria medzi moje obľúbené vianočné cukrovinky, ktoré u nás doma nesmú chýbať žiadne Vianoce. Krásny dizajn dodajú nasekané arašidy, ktoré obalíte ešte v čokoládovej poleve. Arašidovú nátierku dostanete v každom obchode, je to americká nátierka, ktorú si oni natierajú na toustový chlieb. Viete si ju pripraviť aj doma, rozmixovaním arašidov. Tu je však potrebná trpezlivosť a poriadne výkonný mixér. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Arašidové krúžky

Mini arašidové krúžky tiež patria medzi moje obľúbené vianočné cukrovinky, ktoré u nás doma nesmú chýbať žiadne Vianoce. Krásny dizajn dodajú nasekané arašidy, ktoré obalíte ešte v čokoládovej poleve. Arašidovú nátierku dostanete v každom obchode, je to americká nátierka, ktorú si oni natierajú na toustový chlieb. Viete si ju pripraviť aj doma, rozmixovaním arašidov. Tu je však potrebná trpezlivosť a poriadne výkonný mixér. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

480 g
hladká múka
140 g
práškový cukor
280 g
tuk
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
na zlepenie
arašidová nátierka
nasekané nesolené arašidy

Poleva:

150 g
čokoláda na varenie
75 g
Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme a všetky kolieska vykrajujeme so stredom. Dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Pečieme na 180 stupňov dozlatista.
  3. Po vychladnutí na jednu polovicu koliesok nastriekame arašidovú nátierku, prilepíme druhou polovicou koliesok a opäť nastriekame arašidovú nátierku.
  4. Povrch vložíme do sekaných arašidov a mierne pritlačíme, aby arašidy zostali prilepené.
  5. Potom necháme stuhnúť v chladničke a nakoniec namáčame do čokoládovej polevy.
Komentáre k receptu
citronek    ·   10.12.2019   ·   Odpovedať   ·  

Tak toto NIKDY VÍCE!!!!! mám je udělané už 14 dní a těsto je jako kámen!!! jinak chuťově dobré.

Chamelemon    ·   13.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Cesto je klasické linecké. V ňom problém nebude

NejLucka NejLucka    ·   12.12.2019   ·   Odpovedať   ·  

Nepekli jste příliš dlouho? Tvrdé zvyknou být, pokud přeženete čas v troubě.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár