NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Alpská knedľa a šodo omáčka
Alpská knedľa a šodo omáčka
Recept Alpská knedľa a šodo omáčka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření a pečení s láskou

Famózne kysnuté buchty na pare, plnené lekvárom. Šodo omáčka - vanilkový puding, žĺtky, cukor a rum podľa chuti. To je ale dobrota.

NajLucka NajLucka    ·   7.4.2015

Alpská knedľa a šodo omáčka

Famózne kysnuté buchty na pare, plnené lekvárom. Šodo omáčka - vanilkový puding, žĺtky, cukor a rum podľa chuti. To je ale dobrota.

Suroviny

Budeme potrebovať:

3 hrnčeky
polohrubá múka
1/2 kocky
droždie
3 lyžice
cukor
1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
lekvár

Šodo omáčka:

400 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
5 ks
žĺtok
podľa chuti
cukor
podľa chuti
rum

Ďalej budeme potrebovať:

mletý mak
podľa chuti
cukor
rozpustené maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si pripravíme kvások. Droždie zmiešame s trochou vlažného mlieka, štipkou cukru a pridáme lyžičku múky. Rozmiešame a dáme kysnúť.
  2. Po vykysnutí dáme kvások do pripravenej misy, kde je ľahko osolená múka a zvyšok cukru. Rozklepneme vajcia a vymiešame cesto, ktoré opäť necháme kysnúť minimálne hodinu.
  3. Potom robíme placky, ktoré plníme lyžicou lekváru. Urobíme väčšie gule a necháme opäť kysnúť.
  4. Pripravíme si hrniec s naparovačom a vkladáme po jednej knedli. Naparujeme 12 minút.
  5. Medzitým si pripravíme šodo omáčku. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor a dáme variť. Po zhustnutí pridáme žĺtky, ktoré rozmiešame a vypneme. Nakoniec rum - podľa chuti.
  6. Na tanier najprv dáme šodo, na to knedľu, posypeme makom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár