NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Ako pripraviť pravý cheesecake s ovocím. Tajomstvo je v tejto základnej surovine, ktorú nesmiete vynechať.
Ako pripraviť pravý cheesecake s ovocím. Tajomstvo je v tejto základnej surovine, ktorú nesmiete vynechať.
Recept Ako pripraviť pravý cheesecake s ovocím. Tajomstvo je v tejto základnej surovine, ktorú nesmiete vynechať.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Cheesecake je jedným z najpopulárnejších dezertov na svete. Podávať ho môžete na desiatky spôsobov. Výborne chutí s čerstvým ovocím, so sladkým ovocným prelivom aj s čokoládou. Aby sa vám však podaril, nesmiete zabúdať na jednu základnú surovinu, ktorou je kvalitný krémový syr ako Philadelphia či Lučina.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.8.2024

Ako pripraviť pravý cheesecake s ovocím. Tajomstvo je v tejto základnej surovine, ktorú nesmiete vynechať.

Cheesecake je jedným z najpopulárnejších dezertov na svete. Podávať ho môžete na desiatky spôsobov. Výborne chutí s čerstvým ovocím, so sladkým ovocným prelivom aj s čokoládou. Aby sa vám však podaril, nesmiete zabúdať na jednu základnú surovinu, ktorou je kvalitný krémový syr ako Philadelphia či Lučina.

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

200 g
maslové sušienky
80 g
maslo
1 lyžica
med alebo javorový sirup

Plnka

500 g
krémový syr
400 g
kyslá smotana
100 g
hnedý cukor
100 g
práškový cukor
3 ks
vajce
2 lyžice
hladká múka
2 lyžice
citrónová šťava
1 lyžička
vanilkový extrakt

Ozdobenie

podľa potreby
ovocie
podľa potreby
škrob
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Cheesecake s ovocím je výborným dezertom, ktorý v sebe spája sladkú a sviežu chuť. To, aké ovocie v recepte použijete, je čisto na vás. Najlepšie sú maliny, čučoriedky a jahody, no skvelú chuť zaistia aj marhule, broskyne a ríbezle.

  1. Ako prvý si pripravíme korpus. Maslové sušienky rozmixujeme, pridáme javorový sirup alebo med, maslo a všetko dobre premiešame. Hotovú zmes nasypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a poriadne utlačíme.
  2. Krémový syr si vyšľaháme spolu s hnedým a práškovým cukrom. Postupne pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, vajcia, vanilkový extrakt a múku.
  3. Plnku nalejeme do tortovej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 165 ºC približne 35 minút. Následne rúru vypneme, pootvoríme a cheesecake v nej necháme ešte 15 minút.
  4. Vychladnutý cheesecake môžeme ozdobiť čerstvým ovocím. Ak by sme však chceli mierne experimentovať, ovocie vložíme do hrnca, posypeme cukrom, pridáme zemiakový škrob (spravidla stačia 2 až 3 lyžičky) a mierne povaríme. Zmäknuté ovocie spolu so šťavou následne naservírujeme na cheesecake.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár