NajRecept.sk Zavaraniny Čalamády Ako pripraviť najlepšiu čalamádu za studena bez sterilizácie. Recept, ktorý má najlepšie ohlasy.
Ako pripraviť najlepšiu čalamádu za studena bez sterilizácie. Recept, ktorý má najlepšie ohlasy.
Ako pripraviť najlepšiu čalamádu za studena bez sterilizácie. Recept, ktorý má najlepšie ohlasy.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na čalamádu z kapusty, máme pre vás ideálne riešenie. Tento recept nevyžaduje zaváranie ani tepelnú úpravu a napriek tomu si zachová sviežu chuť a chrumkavosť. Stačí pár základných surovín, trocha prípravy a výsledkom bude vynikajúca čalamáda, ktorú môžete podávať k rôznym pokrmom alebo len tak ako zdravý snack.

Triniti Triniti    ·   8.7.2024

Ako pripraviť najlepšiu čalamádu za studena bez sterilizácie. Recept, ktorý má najlepšie ohlasy.

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na čalamádu z kapusty, máme pre vás ideálne riešenie. Tento recept nevyžaduje zaváranie ani tepelnú úpravu a napriek tomu si zachová sviežu chuť a chrumkavosť. Stačí pár základných surovín, trocha prípravy a výsledkom bude vynikajúca čalamáda, ktorú môžete podávať k rôznym pokrmom alebo len tak ako zdravý snack.

30 min
Čas prípravy
Suroviny
2,5 kg
kapusta
1 kg
paprika
1/2 kg
cibuľa
1/2 kg
mrkva
150 g
kryštálový cukor
500 ml
ocot
100 ml
olej
1 bal.
deko
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy

Čalamáda je skvelý spôsob, ako využiť nadbytok zeleniny a pripraviť si zásoby na zimu. Táto lahodná zmes nakladanej zeleniny, typicky z kapusty, mrkvy, papriky a cibule, je nielen chutná, ale aj veľmi praktická. Čalamádu môžete použiť ako prílohu k hlavným jedlám, ako je pečené mäso, klobásy alebo grilované jedlá. Skvele sa hodí aj do sendvičov, šalátov alebo jen tak na chuť.

  1. Kapustu a mrkvu nastrúhame, pridáme nakrájanú papriku a cibuľu a dôkladne premiešame. Použila som červenú papriku, aby mala čalamáda peknú farbu.
  2. Vo väčšom hrnci pripravíme nálev. Ocot, olej, cukor a deko zmiešame, aby sa cukor rozpustil.
  3. Pripravený nálev vlejeme do zeleniny a dobre premiešame. Nezabudnite nálev preliať cez sitko, aby v čalamáde nezostali horčičné semienka z deka.
  4. Takto pripravenú čalamádu necháme stáť cez noc a potom ju naplníme do čistých pohárov. Naplnené poháre dolejeme zvyšným nálevom a dôkladne uzavrieme. Nakoniec ich uložíme do komory.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár