NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Ako pripraviť domáce punčové rezy podľa lyžicového receptu krok za krokom
Ako pripraviť domáce punčové rezy podľa lyžicového receptu krok za krokom
Ako pripraviť domáce punčové rezy podľa lyžicového receptu krok za krokom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana Karvaiova

Punčové rezy sú tradičným dezertom, ktorý kombinuje jemný piškótový korpus s lahodným punčovým sirupom a marhuľovým džemom. Tieto rezy sú obľúbené pre svoju sviežu chuť a farebné vrstvy, ktoré potešia nielen chuťové bunky, ale aj oči. Pripravte si tento dezert na oslavy alebo len tak k popoludňajšej káve a určite potešíte celú rodinu. Autor: Zuzana Karvaiova

NajLucka NajLucka    ·   5.7.2024

Ako pripraviť domáce punčové rezy podľa lyžicového receptu krok za krokom

Punčové rezy sú tradičným dezertom, ktorý kombinuje jemný piškótový korpus s lahodným punčovým sirupom a marhuľovým džemom. Tieto rezy sú obľúbené pre svoju sviežu chuť a farebné vrstvy, ktoré potešia nielen chuťové bunky, ale aj oči. Pripravte si tento dezert na oslavy alebo len tak k popoludňajšej káve a určite potešíte celú rodinu. Autor: Zuzana Karvaiova

50 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Plech 35x20cm:

Horný a dolný korpus:

2 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
vlažná voda
4 lyžice
polohrubá múka
trocha
kypriaci prášok

Stredný korpus:

4 ks
vajce
8 lyžíc
kryštálový cukor
8 lyžíc
vlažná voda
8 lyžíc polohrubá múka
trocha
kypriaci prášok

Sirup:

Cca 800 ml
voda
15 lyžíc
kryštálový cukor
podľa chuti
rumová aróma
podľa potreby
červené farbivo
1/2 ks
šťava z citróna
na potretie korpusov
džem (jahodový alebo lesné ovocie)

Cukrová poleva:

500 g
práškový cukor
3-4 lyžice
horúce mlieko
podľa potreby
červené farbivo
podľa potreby
rumová aróma
podľa potreby
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Upečieme si dva korpusy, ktoré použijeme na vrch a na spodok rezov. Uvedené suroviny sú na jeden korpus. Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme vodu a múku s kypriacim práškom a upečieme na 180 stupňoch dozlata.
  2. Upečieme si aj korpus, ktorý bude v strede. Postup je rovnaký, akurát z dvojnásobného množstva ingrediencií, aby bol vyšší.
  3. Pripravíme si sirup tak, že varíme vodu s cukrom, kým to nezovrie, pridáme punčovú arómu (asi polku fľašky) a šťavu z citróna. Ochutnáme a dochutíme ešte cukrom alebo citrónom už podľa chuti.
  4. Dva korpusy natrieme džemom a ten stredný dáme do plechu a polejeme polkou sirupu. Položíme ho poliatou časťou dole na prvý korpus natretý džemom a polejem zvyškom sirupu. Nakoniec prikryjeme druhým natretým korpusom tak, aby bol džem dole.
  5. Koláč zakryjeme a dáme do chladničky na noc.
  6. Nakoniec polejeme cukrovou polevou, ktorú pripravíme zmiešaním hore uvedených surovín. Môžeme si trošku polevy nechať bokom, pridať do nej viacej farbiva a ozdobiť dezert vlnkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár