NajRecept.sk Cestá Ako pripraviť dokonalé domáce trdelníky s trikom pomocou plechovky od nápoja
Ako pripraviť dokonalé domáce trdelníky s trikom pomocou plechovky od nápoja
Recept Ako pripraviť dokonalé domáce trdelníky s trikom pomocou plechovky od nápoja
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Môžete si pripraviť domáce trdelníky jednoducho a bez potreby kupovať drahé nástroje. Stačí využiť obyčajnú plechovku z nápoja, obaliť ju v alobale, navinúť na ňu cesto a máte hotový vynikajúci trdelník. Skúste to, som veľmi spokojná s výsledkom. Zistíte, ako urobiť perfektné trdelníky s využitím plechovky.

NajLucka NajLucka    ·   20.2.2024

Ako pripraviť dokonalé domáce trdelníky s trikom pomocou plechovky od nápoja

Môžete si pripraviť domáce trdelníky jednoducho a bez potreby kupovať drahé nástroje. Stačí využiť obyčajnú plechovku z nápoja, obaliť ju v alobale, navinúť na ňu cesto a máte hotový vynikajúci trdelník. Skúste to, som veľmi spokojná s výsledkom. Zistíte, ako urobiť perfektné trdelníky s využitím plechovky.

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
2,5-3 dcl
mlieko
3 ks
vajce
42 g
droždie
80 g
maslo
3 lyžice
kryštálový cukor
štipka
soľ

Na obalenie:

podľa potreby
mleté orechy
podľa potreby
škoricový cukor
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Zahrejeme mlieko, do ktorého pridáme cukor a droždie, aby sme pripravili kvások. Potom do misky dáme ostatné ingrediencie, pridáme kvások a spracujeme na cesto. Toto cesto potom necháme kysnúť na pol hodiny pri teplote miestnosti.
  2. Následne rozdelíme cesto na šesť častí a každú z nich tvarujeme do podoby dlhého valčeka, približne s dĺžkou 50 cm.
  3. Valčeky cesta omotáme okolo prázdnej plechovky od piva, ktorú sme predtým obalili alobalom a potreli maslom.
  4. Povrch cesta potrieme rozšľahaným bielkom a následne ho obalíme v nasekaných orieškoch alebo v zmesi škoricového cukru. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, kým trdelník nezíska zlatistú farbu, čo obvykle trvá 15 až 20 minút.
  5. Po upečení trdelníky opatrne zložíme z plechovky.
  6. Následne trdelníky posypeme práškovým cukrom a môžeme ich hneď podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár