NajRecept.sk Pomazánky Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu
Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu
Recept Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes som sa hrala s paprikou a vyšla z toho papriková nátierka, na ktorú sa vždy tešíme počas zimy. Paradajkový pretlak môžete vymeniť za čerstvé pomleté paradajky a tak použijete všetko zo záhrady. Nátierka sa hodí na chlebíček, k hranolkám, na pizzu, k varenému mäsu alebo na zemiakové placky. Autor: Ivana

Womanbrunette    ·   16.10.2020

Ajvar - zavarená papriková nátierka na zimu

Dnes som sa hrala s paprikou a vyšla z toho papriková nátierka, na ktorú sa vždy tešíme počas zimy. Paradajkový pretlak môžete vymeniť za čerstvé pomleté paradajky a tak použijete všetko zo záhrady. Nátierka sa hodí na chlebíček, k hranolkám, na pizzu, k varenému mäsu alebo na zemiakové placky. Autor: Ivana

40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
3 kg
očistená červená paprika
70 g
cesnak
40 g
soľ
40 g
kryštálový cukor
150 ml
olej
150 ml
paradajkový pretlak alebo čerstvo mleté paradajky
50 ml
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Pripravíme si mlynček na mäso a papriku pomelieme. Používam mlynček s najmenšími otvormi.
  2. Pridáme ostatné suroviny (použila som paradajkový pretlak), privedieme do varu a 25 minút varíme, aby to mierne vrelo.
  3. Uvarenú nátierku plníme do čistých pohárov a poriadne uzatvoríme. Sterilizujeme vo vriacej vode (vodu dáme do hrnca až po okraj viečka - 1 cm) cca 25 minút.
  4. Nátierku necháme na pracovnej doske pri izbovej teplote vychladnúť a odložíme do tmavej a chladnej miestnosti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár