NajRecept.sk Pomazánky Tuniaková pomazánka 10 minútová tuniaková nátierka. Suroviny stačí len rozmixovať a môžete ju podávať.
10 minútová tuniaková nátierka. Suroviny stačí len rozmixovať a môžete ju podávať.
Recept 10 minútová tuniaková nátierka. Suroviny stačí len rozmixovať a môžete ju podávať.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Domáca tuniaková nátierka sa hodí na raňajky, desiatu aj večeru. Tým, že je ľahká, je ideálna aj do diéty. Nehovoriac o tom, že jej príprava je veľmi rýchla, takže si ju môžete urobiť aj vtedy, keď nemáte veľa času.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   9.1.2025

10 minútová tuniaková nátierka. Suroviny stačí len rozmixovať a môžete ju podávať.

Domáca tuniaková nátierka sa hodí na raňajky, desiatu aj večeru. Tým, že je ľahká, je ideálna aj do diéty. Nehovoriac o tom, že jej príprava je veľmi rýchla, takže si ju môžete urobiť aj vtedy, keď nemáte veľa času.

10 min
Čas prípravy
Suroviny
70 g
cibuľa
2 – 3 ks
zavárané uhorky
1 strúčik
cesnak
4 ks
uvarené žĺtky
350 g
tuniak z konzervy
3 – 4 ks
ančovičky
2 lyžičky
kapary
1 lyžička
mletá červená paprika
1/2 lyžičky
čierne mleté korenie
2 lyžičky
horčica
2 lyžice
majonéza
25 g
maslo
2 lyžice
olivový olej
2 lyžičky
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy

Tuniakovú nátierku pripravujem nielen počas bežných dní, ale aj na narodeninové oslavy, Vianoce alebo Silvester, kedy z nej robím chutné jednohubky. V recepte je použitá aj majonéza, no ak by ste chceli zdravšiu verziu, môžete ju nahradiť jogurtom alebo tvarohom.

  1. Do mixéra vložíme nakrájanú cibuľu, uhorky, cesnak, uvarené žĺtky, tuniaka, ančovičky, kapary, mletú papriku, čierne mleté korenie, horčicu, majonézu, zmäknuté maslo a všetko dôkladne rozmixujeme.
  2. Počas mixovania pridáme do nátierky olivový olej, ktorý ju zjemní, a citrónovú šťavu.
  3. Hotovú nátierku môžeme hneď používať – natierať ju na čerstvé pečivo alebo z nej pripraviť jednohubky.

Nátierku, ktorá vám zostane, vložte do nádoby s pevným uzáverom – ideálne do skleneného pohára. Má totižto výraznú arómu. Skladovať by ste ju mali v chladničke, kde vám vydrží niekoľko dní. Najlepšie však spravíte, keď ju skonzumujete jeden, maximálne dva dni po príprave.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár