Hrnčekové a lyžicové recepty patria medzi tie najpopulárnejšie. Nepotrebujete totižto na ne žiadnu váhu. Na odmeranie surovín vám stačí len jeden hrnček alebo polievková lyžica. Aby sme vám prípravu na vianočné sviatky čo najviac uľahčili, spísali sme niekoľko hrnčekových receptov na tradičné koláčiky, ktoré vám nesmú chýbať na vianočnom stole.
Hrnčekové a lyžicové recepty patria medzi tie najpopulárnejšie. Nepotrebujete totižto na ne žiadnu váhu. Na odmeranie surovín vám stačí len jeden hrnček alebo polievková lyžica. Aby sme vám prípravu na vianočné sviatky čo najviac uľahčili, spísali sme niekoľko hrnčekových receptov na tradičné koláčiky, ktoré vám nesmú chýbať na vianočnom stole.
Okrem surovín budete na tento typ receptov potrebovať buď hrnček, polievkovú lyžicu alebo menšiu kávovú lyžičku. V niektorých prípadoch sa môžete stretnúť s kombináciou všetkých troch.
Pri pečení je dôležité nezabúdať, že na to, aby sa vám recept podaril, musíte všetko vážiť tým istým hrnčekom, resp. lyžicou. Do hrnčekov s rôznym objemom sa zmestí odlišné množstvo múky či cukru, kvôli čomu nie je pomer surovín správny. To vo výsledku môže viesť k príliš tvrdým alebo nie veľmi chutným koláčom.
Bez vanilkových rožkov nie sú pravé Vianoce. Rovnako ako iné vianočné pečivo, aj toto si môžete pripraviť pomocou hrnčekov. Potrebovať naň budete:
Postup:
Voňavé a tak dobré. Presne to sú perníky, ktoré so sebou prinášajú pravú vianočnú atmosféru. Ak si ich chcete upiecť bez použitia váhy, vyskúšajte tento recept. Potrebovať naň budete:
Postup:
Nechce sa vám tesne pred Vianocami piecť, no potrebujete mať nejaké vianočné pečivo na stole? Vyskúšajte tieto nepečené rumové guľôčky. Zo surovín si na ne pripravte:
Postup:
Zdroj: Depositphotos.com
Aj kokosové ježe sa dajú pripraviť pomocou hrnčeka. Stačiť vám na ne budú tieto ingrediencie:
Na cesto:
Na polevu a posýpku:
Postup:
Či už pečiete vianočné koláče pomocou hrnčekov, lyžíc alebo váhy, je dôležité, aby ste ich po vychladnutí správne skladovali. Inak sa môže skrátiť ich trvanlivosť, prípadne môžu stratiť svoju povestnú chuť.
Hotové koláčiky vložte vždy do nádoby s pevným uzáverom, ktorú umiestnite na chladné a tmavé miesto. Vhodná je napríklad komora alebo špajza.
Počas sviatkov je dobré napečené dobroty kontrolovať, aby ste sa uistili, že je s nimi všetko v poriadku. Suché pečivo vám vydrží čerstvé a dobré aj 2 či 3 týždne. Krémové zákusky by ste mali skladovať v chladničke a zjesť do 4 až 5 dní.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste