Jablká by sa vraj mali jesť každý deň, hovorí staré slovenské príslovie. A my dodávame - najlepšie je vyberať si tie naše, slovenské, ktoré nemusia cestovať ďaleko, aby čerstvé skrášlili aj váš jesenný stôl.
Jablká by sa vraj mali jesť každý deň, hovorí staré slovenské príslovie. A my dodávame - najlepšie je vyberať si tie naše, slovenské, ktoré nemusia cestovať ďaleko, aby čerstvé skrášlili aj váš jesenný stôl.
V roku 2022 zjedol každý obyvateľ Slovenska celkovo 28 kilogramov ovocia dopestovaného v našich zemepisných šírkach, polovicu z toho tvorili práve slovenské jablká. Oproti zvyšku sveta, kde v rebríčkoch obľúbenosti kraľujú banány, my ostávame verní ovociu, ktoré dobre poznali aj naši prastarí rodičia. Jablká v sebe ukrývajú viac, než by ste čakali. Ak ste na ne práve dostali chuť, nájdete ich v Kauflande.

Zdroj: Kaufland.sk
Šúpete vašim deťom jabĺčka v presvedčení, že im tak budú lepšie chutiť? Alebo sa obávate ochranných látok, ktoré sa pri pestovaní jabĺk bežne používajú? V tom prípade by ste mali vedieť, že ak šupku vyhodíte do koša, stratíte približne tretinu celkovej vlákniny jablka, všetky foláty a väčšinu jeho vitamínu E a K.
Po opláchnutí pod studenou tečúcou vodou ho môžete vysušiť papierovou utierkou alebo čistým uterákom a rovno sa doň zahryznúť.

Zdroj: Kaufland.sk
Slovenské jabĺčka priamo z našich sadov kúpite v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Vedeli ste, že pri celom ovocno-zeleninovom sortimente dostáva u tohto predajcu potravín prednosť úroda z našich polí, sadov a skleníkov? Vďaka tomu si môžete dopriať to najčerstvejšie, čo doma máme, a zároveň podporiť lokálnych pestovateľov.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste