NajRecept.sk Magazín Toto s jablkom nikdy nerobte, ak nechcete prísť o vitamíny
Toto s jablkom nikdy nerobte, ak nechcete prísť o vitamíny
Recept Toto s jablkom nikdy nerobte, ak nechcete prísť o vitamíny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kaufland.sk

Jablká by sa vraj mali jesť každý deň, hovorí staré slovenské príslovie. A my dodávame - najlepšie je vyberať si tie naše, slovenské, ktoré nemusia cestovať ďaleko, aby čerstvé skrášlili aj váš jesenný stôl.

PR Článok    ·   15.10.2025

Toto s jablkom nikdy nerobte, ak nechcete prísť o vitamíny

Jablká by sa vraj mali jesť každý deň, hovorí staré slovenské príslovie. A my dodávame - najlepšie je vyberať si tie naše, slovenské, ktoré nemusia cestovať ďaleko, aby čerstvé skrášlili aj váš jesenný stôl.

Najpopulárnejšie ovocie na Slovensku

V roku 2022 zjedol každý obyvateľ Slovenska celkovo 28 kilogramov ovocia dopestovaného v našich zemepisných šírkach, polovicu z toho tvorili práve slovenské jablká. Oproti zvyšku sveta, kde v rebríčkoch obľúbenosti kraľujú banány, my ostávame verní ovociu, ktoré dobre poznali aj naši prastarí rodičia. Jablká v sebe ukrývajú viac, než by ste čakali. Ak ste na ne práve dostali chuť, nájdete ich v Kauflande.

Príprava receptu Toto s jablkom nikdy nerobte, ak nechcete prísť o vitamíny, krok 1
Zdroj: Kaufland.sk

Toto by ste mali vedieť

  • Stredné jablko dokáže pokryť 60 percent našej dennej potreby vitamínu C
  • Obsahuje tiež viac ako 30 minerálnych látok, vrátane vápnika, fosforu, železa a horčíka
  • Pri dlhodobej pravidelnej konzumácii dokáže znížiť hladinu cholesterolu 
  • Pomôže vám aj s trávením

Pozor na túto častú chybu

Šúpete vašim deťom jabĺčka v presvedčení, že im tak budú lepšie chutiť? Alebo sa obávate ochranných látok, ktoré sa pri pestovaní jabĺk bežne používajú? V tom prípade by ste mali vedieť, že ak šupku vyhodíte do koša, stratíte približne tretinu celkovej vlákniny jablka, všetky foláty a väčšinu jeho vitamínu E a K. 

Namiesto šúpania si preto jablko radšej poriadne umyte

Po opláchnutí pod studenou tečúcou vodou ho môžete vysušiť papierovou utierkou alebo čistým uterákom a rovno sa doň zahryznúť. 

Príprava receptu Toto s jablkom nikdy nerobte, ak nechcete prísť o vitamíny, krok 2
Zdroj: Kaufland.sk

Máte radšej jablká od domácich pestovateľov? 

Slovenské jabĺčka priamo z našich sadov kúpite v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Vedeli ste, že pri celom ovocno-zeleninovom sortimente dostáva u tohto predajcu potravín prednosť úroda z našich polí, sadov a skleníkov? Vďaka tomu si môžete dopriať to najčerstvejšie, čo doma máme, a zároveň podporiť lokálnych pestovateľov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár