Plánujete na Vianoce pripravovať rezne a chcete, aby boli šťavnaté a chutné? V tom prípade by ste mali vedieť, z akého mäsa je ideálne pripravovať ich, ktoré druhy je vhodné klepať a na aké detaily si dávať pozor, pretože by vám mohli pokaziť celý výsledný pokrm. Všetky tieto a ďalšie informácie sme pre vás spísali v článku, aby boli vaše sviatky pokojné a plné dobrého jedla.
Plánujete na Vianoce pripravovať rezne a chcete, aby boli šťavnaté a chutné? V tom prípade by ste mali vedieť, z akého mäsa je ideálne pripravovať ich, ktoré druhy je vhodné klepať a na aké detaily si dávať pozor, pretože by vám mohli pokaziť celý výsledný pokrm. Všetky tieto a ďalšie informácie sme pre vás spísali v článku, aby boli vaše sviatky pokojné a plné dobrého jedla.
Dokonalé vianočné rezne získate len vtedy, keď si zvolíte správne mäso. V súčasnosti sa pripravujú z rôznych druhov, pričom najlepšie sú tieto:
TIP: Hovädzie mäso nie je na klasické vyprážané rezne ideálne. Ak ho máte doma, spravte z neho radšej obrátené rezne.
To, či mäso pred vysmažením klepať, závisí predovšetkým na tom, ktoré si vyberiete. Platí, že karé je potrebné klepať, aby nebolo suché. Naopak stehno a krkovička sú o niečo mastnejšie a šťavnatejšie, preto ich naklepte len jemne.
Kuracie mäso klepať môžete, no zbytočne to nepreháňajte. A to isté platí aj v prípade teľacieho mäsa.
Pri klepaní myslite na správny postup – začnite v strede a odtiaľ pokračujte ku krajom. Na povrch mäsa by ste mali položiť potravinovú fóliu, ktorá zabráni narušeniu jeho štruktúry.
TIP: Klepanie je síce dôležité, no nezabudnite na to, že veľa spraví aj samotné ochutenie mäsa. Po naklepaní ho teda nasoľte a v prípade potrieb aj okoreňte. Korenie v tomto kroku môžete vynechať, ak ho používate v cestíčku alebo strúhanke.
Zdroj: Pexels.com
Keď už viete, aký druh mäsa zvoliť a či ho klepať, môžete prejsť na ďalší krok, ktorým je samotná príprava. Stávkou na istotu je obaľovanie rezňov v trojobale. Ak by vás však klasická kombinácia múky, vajec a strúhanky prestala baviť, môžete vyskúšať rôzne zaujímavé a menej tradičné alternatívy, ako je napríklad:
TIP: Pre tie najlepšie výsledky obaľujte mäso v múke a vajíčku dvakrát. Zaistíte si, že bude chrumkavejšie a lepšie.
Na vysmážanie rezňov je následne vhodné aj cestíčko. Receptov naň je nespočetne veľa. To základné pripravíte z hladkej múky, mlieka, vajíčka a soli. Niektorí pridávajú aj trochu kypriaceho prášku pre nadýchaný efekt.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste