Počas pečenia vianočných koláčov zvyčajne používame rôzne plnky. Do niektorých koláčov sa hodia orechové, do iných zas makové. Mnohí si však počas sviatkov nevedia odoprieť ani rôzne rezy a iné dezerty, ktoré si vyžadujú jemný krém z pudingu. Jeho príprava je zvyčajne rýchla, no na to, aby ste sa vyhli nechceným hrudkám, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.
Počas pečenia vianočných koláčov zvyčajne používame rôzne plnky. Do niektorých koláčov sa hodia orechové, do iných zas makové. Mnohí si však počas sviatkov nevedia odoprieť ani rôzne rezy a iné dezerty, ktoré si vyžadujú jemný krém z pudingu. Jeho príprava je zvyčajne rýchla, no na to, aby ste sa vyhli nechceným hrudkám, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.
Pudingový krém je univerzálny. Okrem čokoládovej a vanilkovej príchute môžete pokojne zaexperimentovať aj s kokosovou, punčovou, pistáciovou či banánovou príchuťou. Zároveň je taktiež čisto na vás, aký sladký bude puding. Ak je súčasťou dezertu marmeláda alebo prezreté ovocie, množstvo cukru môžete ubrať. Naopak, keď používate kyslasté druhy ovocia, napríklad ríbezle, pomer sladidla môžete zvýšiť.
Krém z pudingu sa najčastejšie používa v rezoch a roládach. Následne sa vám bude hodiť aj v prípade, že robíte rôzne slávnostné torty alebo sladké dezertné poháre.
Základom pudingového krému je pudingový prášok. Jeho príchuť sa odvíja od zvoleného receptu a vašich preferencií. Namiesto klasického pudingu môžete použiť aj Zlatý klas, ktorý je priamo určený na prípravu krémov.
Ďalej vám nesmie chýbať mlieko, v ktorom pudingový prášok uvaríte, a cukor. Ideálne práškový. Ten sa výborne roztopí a pri jedení dezertu nebudete v ústach cítiť tvrdé kryštáliky. Poslednou surovinou je maslo, ktorého úlohou je zaistiť nadýchanú a jemnú konzistenciu krému.
Na dokonalý pudingový krém budeme potrebovať:
Postup:
Hrudky v pudingu sú nepríjemné. Krém sa kvôli nim veľmi ťažko používa a nechutí tak dobre, ako by mal. Ak sa im chcete vyhnúť, držte sa týchto pravidiel:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste