NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nadýchaný pudingový krém bez hrudiek. Dodržte tento postup a vaše vianočné koláče budú dokonalé.
Nadýchaný pudingový krém bez hrudiek. Dodržte tento postup a vaše vianočné koláče budú dokonalé.
Recept Nadýchaný pudingový krém bez hrudiek. Dodržte tento postup a vaše vianočné koláče budú dokonalé.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Počas pečenia vianočných koláčov zvyčajne používame rôzne plnky. Do niektorých koláčov sa hodia orechové, do iných zas makové. Mnohí si však počas sviatkov nevedia odoprieť ani rôzne rezy a iné dezerty, ktoré si vyžadujú jemný krém z pudingu. Jeho príprava je zvyčajne rýchla, no na to, aby ste sa vyhli nechceným hrudkám, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.11.2024

Nadýchaný pudingový krém bez hrudiek. Dodržte tento postup a vaše vianočné koláče budú dokonalé.

Počas pečenia vianočných koláčov zvyčajne používame rôzne plnky. Do niektorých koláčov sa hodia orechové, do iných zas makové. Mnohí si však počas sviatkov nevedia odoprieť ani rôzne rezy a iné dezerty, ktoré si vyžadujú jemný krém z pudingu. Jeho príprava je zvyčajne rýchla, no na to, aby ste sa vyhli nechceným hrudkám, musíte dodržať niekoľko základných pravidiel.

V akých vianočných receptoch využijete pudingový krém?

Pudingový krém je univerzálny. Okrem čokoládovej a vanilkovej príchute môžete pokojne zaexperimentovať aj s kokosovou, punčovou, pistáciovou či banánovou príchuťou. Zároveň je taktiež čisto na vás, aký sladký bude puding. Ak je súčasťou dezertu marmeláda alebo prezreté ovocie, množstvo cukru môžete ubrať. Naopak, keď používate kyslasté druhy ovocia, napríklad ríbezle, pomer sladidla môžete zvýšiť.

Krém z pudingu sa najčastejšie používa v rezoch a roládach. Následne sa vám bude hodiť aj v prípade, že robíte rôzne slávnostné torty alebo sladké dezertné poháre.

Aké ingrediencie budete potrebovať na pudingový krém?

Základom pudingového krému je pudingový prášok. Jeho príchuť sa odvíja od zvoleného receptu a vašich preferencií. Namiesto klasického pudingu môžete použiť aj Zlatý klas, ktorý je priamo určený na prípravu krémov.

Ďalej vám nesmie chýbať mlieko, v ktorom pudingový prášok uvaríte, a cukor. Ideálne práškový. Ten sa výborne roztopí a pri jedení dezertu nebudete v ústach cítiť tvrdé kryštáliky. Poslednou surovinou je maslo, ktorého úlohou je zaistiť nadýchanú a jemnú konzistenciu krému.

Najlepší pudingový krém bez hrudiek – recept

Na dokonalý pudingový krém budeme potrebovať:

  • 1 balenie pudingového prášku alebo Zlatého klasu
  • 250 ml mlieka
  • práškový cukor podľa chuti
  • 250 g masla

Postup:

  1. Puding uvaríme v 250 ml mlieka (bez cukru), vďaka čomu bude mať hustejšiu konzistenciu.
  2. Uvarený puding necháme vychladnúť. Kým chladne, do masla pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
  3. Keď má puding izbovú teplotu, po lyžiciach ho pridávame k maslu a mixérom ho doň zapracujeme.
  4. Zmes miešame po dobu aspoň 7 minút, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Pred použitím dáme krém aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Tipy, vďaka ktorým sa vyhnete hrudkám

Hrudky v pudingu sú nepríjemné. Krém sa kvôli nim veľmi ťažko používa a nechutí tak dobre, ako by mal. Ak sa im chcete vyhnúť, držte sa týchto pravidiel:

  • Puding aj maslo musia mať izbovú teplotu.
  • Puding počas chladnutia pravidelne miešajte alebo ho zakryte fóliou, aby sa na ňom nevytvorila suchá vrstva.
  • Krém nemá dlhú trvanlivosť. Preto ho použite v deň, keď ho pripravíte, prípadne na ten ďalší.
  • Pudingový krém nerobte do zásoby a nemrazte ho. Ak by ste tak spravili a následne ho rozmrazili, zredol by.
  • Ak máte doma len Zlatý klas alebo vanilkový puding a chcete krém s inou príchuťou, použite potravinársku arómu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár