Ak pripravujete guláš, pomer cibule a mäsa je spravidla 1:1. Dávajte si však pozor – nejde o hmotnosť, ale o objem. Nie ste si istí, čo to znamená a koľko cibule pridať do guláša? Máme pre vás všetky kľúčové informácie, vďaka čomu sa vám tento pokrm vždy podarí.
Ak pripravujete guláš, pomer cibule a mäsa je spravidla 1:1. Dávajte si však pozor – nejde o hmotnosť, ale o objem. Nie ste si istí, čo to znamená a koľko cibule pridať do guláša? Máme pre vás všetky kľúčové informácie, vďaka čomu sa vám tento pokrm vždy podarí.
Cibuľa sa do gulášu pridáva hneď z niekoľkých dôvodov. Tými hlavnými sú:

Na to, aby guláš chutil dobre a cibuľa si urobila svoju prácu, musíte zvoliť správne množstvo. Koľko z nej teda použiť?
Mnohí sa držia pomeru cibuľa : mäso – 1:1. To znamená, že na základe toho, koľko mäsa použijú, zvolia aj rovnaké množstvo cibule.
Tu si ale treba dávať veľký pozor. Pravidlo nehovorí o tom, že by ste mali použiť rovnakú hmotnosť, ale objem. Cibuľa je po nakrájaní objemnejšia, preto si ju najprv pripravte, porovnajte s nachystaným mäsom a až následne daj do hrnca.

Pri používaní cibule do gulášu by ste si mali dávať pozor na niekoľko chýb:
Dostali ste chuť na dobrý guláš, ktorý vás bude vedieť zasýtiť? V tom prípade sa inšpirujte našimi overenými receptami.
1. Ostrý mexický guláš
Niečo pre milovníkov guláša. Čo chvíľa je tu sezóna grilovaček a taký dobrý poctivý kotlíkový guláš predsa nesmie chýbať. Ja som si túto atmosféru chcela navodiť o niečo skôr a tak som pripravila guláš z bravčového mäsa s fazuľou a zemiakmi.

2. Špekačkový guláš - alebo čo dom dal
Ak sa vám nechce do obchodu a premýšľate, čo pripravíte z toho, čo nájdete v chladničke, tak nech sa páči, malá inšpirácia. Ja som mala v komore pár zemiakov a v chladničke som našla točenú salámu. Poviem vám, že som vymyslela vynikajúcu alternatívu klasického guláša. Vyskúšajte.

3. Maďarský guláš so zemiakmi
Klasika pre chlapov. Výdatný obed. Dobrú chuť!

4. Cícerový guláš
Cícerový guláš. Autor receptu: Adddy17

5. Gulášová polievka
Pravý guláš z hovädzieho mäska nemôže byť zlý. Výborný a chutný. Mňam!

6. Zemiakový guláš
Jeden z mojich obľúbených hlavných chodov. Aj keď tento guláš môže niekto považovať len za polievku, ja to považujem ako za hlavný chod. S domácim čerstvým chrumkavým chlebom vás zasýti na 200%. Vyskúšajte a ešte, ak máte domáce lečo, tak určite pridajte. Ja som, bohužiaľ, nemala. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste