Milujete pečenie a príprava sladkého je pre vás skvelou formou odreagovania? Tak to práve pre vás máme tipy a triky na prípravu toho najlepšieho korpusu. Ako dosiahnuť to, že váš tortový korpus bude vždy nadýchaný, vláčny a skrátka dokonalý? Stačí dodržiavať základný postup a vyvarovať sa najčastejších chýb.
Milujete pečenie a príprava sladkého je pre vás skvelou formou odreagovania? Tak to práve pre vás máme tipy a triky na prípravu toho najlepšieho korpusu. Ako dosiahnuť to, že váš tortový korpus bude vždy nadýchaný, vláčny a skrátka dokonalý? Stačí dodržiavať základný postup a vyvarovať sa najčastejších chýb.
Vždy sa držte receptu
Hlavné tajomstvo toho, ako sa stať úspešným cukrárom, spočíva v presnom dodržiavaní receptov. Profesionáli, ktorí za sebou majú stovky upečených tort, si samozrejme môžu recepty na prípravu tortových korpusov upravovať, pretože poznajú všetky zákonitosti. Ale pokiaľ s pečením tort ešte len začínate, dodržujte recept do bodky. Pozor si dávajte najmä v prípade, keď chcete znížiť množstvo cukru. Práve cukor je totiž ingredienciou, ktorá dodáva korpusu onú vláčnosť a funguje ako spojidlo jednotlivých surovín.
S vyšľahanými bielkami zaobchádzajte v rukavičkách
Trik, ako spoznať, že vaječné bielky sú dokonale vyšľahané určite poznáte. Misu obrátite hore dnom. Pokiaľ zostane zmes na svojom mieste, vytvorili ste dokonale vyšľahaný sneh. Ak vyšľahané bielky nedržia, ešte chvíľu šľahajte. Akonáhle budete mať hotovo, musíte pri vmiešavaní bielkového snehu do cesta postupovať naozaj opatrne a byť šetrní. Vďaka vyšľahaným bielkom bude tortový korpus nadýchaný, teda ihneď potom, čo bielky opatrne zapracujete do cesta, vložte korpus do rúry, aby vám sneh nespadol.
Prečo neotvárať rúru hneď, ako je tortový korpus upečený?
Viete, prečo počas pečenia tortového korpusu nesmiete otvárať rúru skôr, ako štvrť hodiny pred koncom doby pečenia? Riskujete tým, že by sa korpus prepadol alebo sa jednoducho nezdvihol.
Kontrolujte preto priebeh pečenia cez dvierka. Keby v prvej polovici pečenia korpusu došlo k zmene teploty vo vnútri rúry, výsledný produkt by tým mohol vážne utrpieť.
Ako zabrániť tomu, aby sa tortový korpus nafúkol
Opačným problémom môže byť tortový korpus, ktorý sa počas pečenia zvláštne vyduje. K tomuto nechcenému vydutiu dochádza vtedy, keď:
Vyvarujte sa pri pečení tortových korpusov základným chybám a staňte sa hotovými majstrami cukrármi. Čím viac tortových korpusov upečiete, tým ľahšie vám ich príprava pôjde od ruky a všetky triky budete poznať a dodržiavať.
Aby bol váš tortový korpus vždy vláčny, nadýchaný a chuťovo neodolateľný, nezabudnite piecť s láskou. Recepty na dokonalé korpusy nájdete nižšie.
1. Vynikajúci a najjednoduchší korpus na tortu - pán korpus
Tak jednoduchý a tak nadýchaný. Aj začiatočníčky v pečení už nemusia mať strach upiecť jednoduché cesto na tortu. Niekedy to je naozaj dilema, upiecť niečo na narodeniny niekomu, koho máte radi. Chcete potešiť a upiecť niečo aj vy? Určite neprehliadnite tento recept na základné cesto. Cesto je bez prášku do pečiva, je jednoduché na prípravu a zaručene sa vám podarí. Autor: Karambola
2. Najdokonalejší tortový korpus od Reny
Musím sa vám pochváliť, krajší korpus som na tortu snáď nikdy nemala! Autor: Reny Naty A.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste