Keď sa povie šišky, určite si vybavíte detstvo. Zaspomínajte si na onú bezstarostnú dobu plnú smiechu a radosti a pripravte si tie najlepšie šišky na svete. Ako na to? Nezabudnite dodržiavať základné odporúčania, využite pár tipov a trikov a samozrejme si vyberte recept, ktorý vás najviac zaujme.
Keď sa povie šišky, určite si vybavíte detstvo. Zaspomínajte si na onú bezstarostnú dobu plnú smiechu a radosti a pripravte si tie najlepšie šišky na svete. Ako na to? Nezabudnite dodržiavať základné odporúčania, využite pár tipov a trikov a samozrejme si vyberte recept, ktorý vás najviac zaujme.
Tipy a triky pri príprave šišiek
Ako docieliť to, aby boli šišky vláčne, nadýchané a úplne neodolateľné? Prinášame vám niekoľko tipov a trikov, ktoré určite oceníte.
Šišky na tisíc spôsobov
Šišky si možno pripraviť na tisíc rôznych spôsobov, ale všetky chutia úplne božsky.
Vyskúšajte napríklad šišky:
Ako plniť šišky?
Niektorí odporúčajú plniť šišky pred vyprážaním či pečením, iní až po vychladnutí. Pokiaľ plníte šišky pred tepelnou úpravou, pripravte si nižšie kolieska, ktoré na seba budete skladať a vždy medzi ne vložíte náplň a následne k sebe kolieska starostlivo spojíte.
Studené šišky sa plnia ľahšie, pretože sa dá do nich náplň vstreknúť striekačkou alebo sa ich stred či hrana opatrne nakroja nožom a náplň sa dovnútra pridá s pomocou cukrárskeho vrecúška s čo najužšou špičkou.
Sladké náplne šišiek
Jahodová marmeláda je snáď najtradičnejšou náplňou, ale čo ju takto vymeniť za mliečnu, horkú či bielu čokoládu, Nutelu, žĺtkový krém alebo slaný karamel? Napriek tomu, že sú sladké jahodové šišky obaľované v práškovom cukre tradičné, skúste byť netradiční a naplniť ich zakaždým inou náplňou.
Slané náplne šišiek
Už ste niekedy ochutnali slané šišky? Marmeládu nahraďte nivou a slaninou, tuniakom alebo napríklad tvarohom s pažítkou. Šišky sa dajú po upečení či usmažení tiež pozdĺžne rozkrojiť a namazať obľúbenou nátierkou alebo napríklad nátierkovým maslom a naplniť vyprážanými vajíčkami.
Šišky vyprážané v oleji
Ako sa stať majstrami šišiek vyprážaných v oleji?
Ak máte radi vyprážané šišky v oleji, venujte im pozornosť a po celý čas ich kontrolujte, aby sa vám nespálili.
Šišky pečené v rúre
Podobne ako buchty, aj šišky pečené v rúre sú vynikajúce.
Ako na to?
Kysnuté alebo nekysnuté?
Šišky sa tradične pripravujú z kysnutého cesta, ale keď nie je času nazvyš, môžete využiť netradičné „rychlorecepty“.
Čím je droždie v receptoch najčastejšie nahradzované?
Šišky sú neoddeliteľnou súčasťou tradičnej slovenskej kuchyne a v rôznych podobách sa vyskytujú po celom svete. Pripravte si lahodné domáce šišky a pochutnajte si
Recepty na najlepšie šišky pečené v rúre, kysnuté a nekysnuté.
1. Šišky pečené v rúre
O trochu zdravší variant super sladkej dobroty. Domáce šišky pečené v rúre. Mňamka! Viem, že niekto to už šišky nenazýva, sú to skôr pečené buchty, ale ja to volám stále šišky. Niekedy ich smažím a niekedy vložím do rúry a nestarám sa :) Upečiem naraz všetky, nie sú mastné a napríklad mne chutia viac ako tie pravé vyprážané :) Autor: Petra
2. Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru
Kefír ako základ cesta na prípravu šiškiek. Mňam! Zvykla som pridávať aj obyčajné mlieko namiesto kefíru, ale nie je to ono. Kefír je predsa len kefír a netreba ho zamieňať. Niekedy originálne recepty sú najlepšie. Určite vyskúšajte. Nebojte sa toho vyprážania, niekedy si musíme dopriať aj takéto kalorickejšie jedlá. Autor: Triniti
3. Bavorské šišky ako pierko
Boli báječné! Ako pierko. Manžel mi ich skoro nenechal ani odfotiť ;)
4. Šišky bez oleja pečené v rúre
Áno viem, že niektorí mi napíšu, že toto už niesú šišky, ale pečené buchty. Ale je to cesto na šišky, takže pre mňa to ostanú šišky, aj keď sa nevysmážajú. Pečieme ich spolu s plnkou - ja som tentokrát použila klasickú nutelu. Autor: Jaja
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste