NajRecept.sk Tipy a triky Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať
Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať
Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: najrecept

najrecept    ·   25.8.2018

Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať

Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať.

  Jablká sú skvelým zdrojom vitamínov a zasýtia i keď ich zješ len tak, počas dňa. Avšak vykúzliť s nimi skvelé recepty - to je niečo! A že to nie je nič náročné, vedeli už naše mamy aj babičky. Tu nájdeš výber tých najlepších overených jablkových receptov, ktoré stoja za vyskúšanie. ________________________________________________________________________

Fotorecept ~ Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou

Tieto rezy so žĺtkovou polevou hravo zvládne pripraviť každý, pretože Klaura pre teba pripravila podrobný fotorecept. Suroviny: Cesto:
  • polohrubá múka - 400 g
  • vajce - 2 kusy
  • hera - 1 balenie
  • práškový cukor - 2 PL
  • kakao - 2 PL
  • vanilkový cukor - 1 balenie
  • prášok do pečiva - 1 balenie
Plnka:
  • sneh - zo 4 bielkov
  • kryštálový cukor - 200 g
  • strúhaný kokos - 150 g
  • hrubá múka - 2 PL
  • jablko - 3 - 4 kusy
  • škorica
  • džem - kyslastý
Poleva:
  • žĺtok - 4 kusy
  • práškový cukor - 200 g
Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou ________________________________________________________________________

Jablkový koláč z lístkového cesta

Jednoduchý jablkový koláč, na prípravu ktorého ti stačí iba zopár surovín. Lístkové cesto máme väčšinou v mrazničke či chladničke každý. A ak ti chýbajú jablká, môžeš ich bez obáv nahradiť iným ovocím. Suroviny:  
  • lístkové cesto
  • jablko - 4 ks
  • vajce - 1 ks
  • cukor - 3 PL
  • sladká smotana - 200 ml
Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkový koláč z lístkového cesta ________________________________________________________________________

Jablkové lievance

Jedlo starých materí či našich babičiek! Veď kto by si nepamätal vôňu lievancov z babkinej kuchyne počas letných alebo aj zimných prázdnin? Vôňa po škorici a jablkách je to, čo vám detstvo pripomenie alebo už našim deťom spraví ich detské dni o niečo sladšie. Suroviny:
  • mlieko - 0,5 l
  • vajce - 2 ks
  • hladká múka - 300 g
  • kryštálový cukor - 50 - 70 g
  • vanilkový cukor - 1 ks
  • škorica - 1 KL (kopcom)
  • soľ - štipka
  • prášok do pečiva - trocha
  • jablko - 2 ks (ošúpané a nastrúhané)
  • džem - ako príloha (alebo jogurt či šľahačka)
  Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkové lievance ________________________________________________________________________

Francúzsky jablkový nákyp

Nie je to koláč. Pripomína skôr nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový. Suroviny:
  • jablko - 6 ks
  • maslo - 75 g
  • mlieko - 100 ml
  • smotana na šľahanie - 200 ml
  • mleté mandle - 100 g
  • kukuričná múka - 1 PL
  • vajce - 4 ks
  • trstinový cukor - 3 PL
Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkový nákyp ________________________________________________________________________

Bezlepkové škoricovo-jablkové muffiny

Bezlepkové pečenie je niekedy hotová alchýmia. Kto takto pečie pravidelne, vie o čom píšeme :-) No a tu je jeden overený recept, ktorý keď dodržíš, vydarí sa a ešte ho budeš chcieť zopakovať! A vieš čo? Bude chutiť aj tým, ktorí nepatria do skupiny gluten free. Suroviny:  
  • mlieko rastlinné - 300 ml (ryžovo - mandľové, alebo mandľové)
  • vločky ryžové - 35 g
  • múka celozrnná - 165 g (ryžová)
  • múka teffova - 70 g
  • kukuričný škrob - 70 g
  • psyllia - 1 ČL
  • prášok do pečiva - 1ks (bezfosfátový)
  • soľ - štipka
  • cukor trstinový - 100 g
  • melasa - 1 PL
  • jablko - 1 ks
  • šťava z jedného pomaranča
  • olej rastlinný - 100 ml
  • škorica mletá - 1 ČL
  • dreň z jedného vanilkového lusku
  • mandle - na ozdobenie
Celý postup receptu nájdeš tu:  Bezlepkové škoricovo-jablkové muffiny   úvodná fotografia Food Photographer | Jennifer Pallian
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár