Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať.
Jablká sú skvelým zdrojom vitamínov a zasýtia i keď ich zješ len tak, počas dňa. Avšak vykúzliť s nimi skvelé recepty - to je niečo! A že to nie je nič náročné, vedeli už naše mamy aj babičky.
Tu nájdeš výber tých najlepších overených jablkových receptov, ktoré stoja za vyskúšanie.
________________________________________________________________________
Tieto rezy so žĺtkovou polevou hravo zvládne pripraviť každý, pretože Klaura pre teba pripravila podrobný fotorecept.
Suroviny:
Cesto:
- polohrubá múka - 400 g
- vajce - 2 kusy
- hera - 1 balenie
- práškový cukor - 2 PL
- kakao - 2 PL
- vanilkový cukor - 1 balenie
- prášok do pečiva - 1 balenie
Plnka:
- sneh - zo 4 bielkov
- kryštálový cukor - 200 g
- strúhaný kokos - 150 g
- hrubá múka - 2 PL
- jablko - 3 - 4 kusy
- škorica
- džem - kyslastý
Poleva:
- žĺtok - 4 kusy
- práškový cukor - 200 g
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou
________________________________________________________________________
Jednoduchý jablkový koláč, na prípravu ktorého ti stačí iba zopár surovín. Lístkové cesto máme väčšinou v mrazničke či chladničke každý. A ak ti chýbajú jablká, môžeš ich bez obáv nahradiť iným ovocím.
Suroviny:
- lístkové cesto
- jablko - 4 ks
- vajce - 1 ks
- cukor - 3 PL
- sladká smotana - 200 ml
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkový koláč z lístkového cesta
________________________________________________________________________
Jedlo starých materí či našich babičiek! Veď kto by si nepamätal vôňu lievancov z babkinej kuchyne počas letných alebo aj zimných prázdnin? Vôňa po škorici a jablkách je to, čo vám detstvo pripomenie alebo už našim deťom spraví ich detské dni o niečo sladšie.
Suroviny:
- mlieko - 0,5 l
- vajce - 2 ks
- hladká múka - 300 g
- kryštálový cukor - 50 - 70 g
- vanilkový cukor - 1 ks
- škorica - 1 KL (kopcom)
- soľ - štipka
- prášok do pečiva - trocha
- jablko - 2 ks (ošúpané a nastrúhané)
- džem - ako príloha (alebo jogurt či šľahačka)
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkové lievance
________________________________________________________________________
Nie je to koláč. Pripomína skôr nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.
Suroviny:
- jablko - 6 ks
- maslo - 75 g
- mlieko - 100 ml
- smotana na šľahanie - 200 ml
- mleté mandle - 100 g
- kukuričná múka - 1 PL
- vajce - 4 ks
- trstinový cukor - 3 PL
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkový nákyp
________________________________________________________________________
Bezlepkové pečenie je niekedy hotová alchýmia. Kto takto pečie pravidelne, vie o čom píšeme :-) No a tu je jeden overený recept, ktorý keď dodržíš, vydarí sa a ešte ho budeš chcieť zopakovať! A vieš čo? Bude chutiť aj tým, ktorí nepatria do skupiny gluten free.
Suroviny:
- mlieko rastlinné - 300 ml (ryžovo - mandľové, alebo mandľové)
- vločky ryžové - 35 g
- múka celozrnná - 165 g (ryžová)
- múka teffova - 70 g
- kukuričný škrob - 70 g
- psyllia - 1 ČL
- prášok do pečiva - 1ks (bezfosfátový)
- soľ - štipka
- cukor trstinový - 100 g
- melasa - 1 PL
- jablko - 1 ks
- šťava z jedného pomaranča
- olej rastlinný - 100 ml
- škorica mletá - 1 ČL
- dreň z jedného vanilkového lusku
- mandle - na ozdobenie
Celý postup receptu nájdeš tu: Bezlepkové škoricovo-jablkové muffiny
úvodná fotografia
Food Photographer | Jennifer Pallian