NajRecept.sk Dezerty Zmrzlina Domáca čokoládová zmrzlina
Domáca čokoládová zmrzlina
Recept Domáca čokoládová zmrzlina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ywett

Ywett    ·   30.8.2018

Domáca čokoládová zmrzlina

Suroviny
250 ml
mlieko
150 g
kryštálový cukor
100 g (horká 75
)%čokoláda
1 ČL (kvalitné)
kakao
250 ml (33
)%smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a preosiate kakao.
  2. Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda rozpustí.
  3. Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladeného krému.
  4. Ak máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončite podľa návodu k nemu a ak nie, tak nalejte krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hodín.
  5. Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú pol hodinu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty