NajRecept.sk Torty Trasená torta
Trasená torta
Recept Trasená torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Na tento veľmi jednoduchý a veľmi rýchly recept na výbornú tortu som takmer zabudla. Ak máte doma kúpený tortový korpus, je zákusok hotový behom desiatich minút - a nečakaná návšteva bude žasnúť. Tip: Pokiaľ občas chystáte pohostenie pre väčšie rodinné stretnutia, oceníte moderné kompaktné rúry Gorenje. Vďaka veľkému priestoru na pečenie a dokonalej cirkulácii vzduchu môžete piecť až na 5 plechoch súčasne. Premyslené riešenie priestoru vo vnútri rúry navyše bráni tomu, aby sa jednotlivé chute a vône pomiešali.

klaura    ·   25.2.2018

Trasená torta

Na tento veľmi jednoduchý a veľmi rýchly recept na výbornú tortu som takmer zabudla. Ak máte doma kúpený tortový korpus, je zákusok hotový behom desiatich minút - a nečakaná návšteva bude žasnúť. Tip: Pokiaľ občas chystáte pohostenie pre väčšie rodinné stretnutia, oceníte moderné kompaktné rúry Gorenje. Vďaka veľkému priestoru na pečenie a dokonalej cirkulácii vzduchu môžete piecť až na 5 plechoch súčasne. Premyslené riešenie priestoru vo vnútri rúry navyše bráni tomu, aby sa jednotlivé chute a vône pomiešali.

Suroviny

Piškóta:

3 kusy
vajce
140 g
kryštálový cukor
0,5 dl
olej
0,5 dl
voda
160 g
polohrubá múka
1/2 balenia
prášok do pečiva

Krém:

mandarínkový - 2 konzervy
kompót
2 balenia
šľahačková smotana
2 balenia
vanilkový puding Olé bez varenia

Na vrch torty:

1 balenie
šľahačka
Postup receptu
Vytlačiť

Piškóta:

  1. Piškótu som upiekla nasledovne - vajcia som vyšľahala spolus cukrom do bielej hustej peny.
  2. Pridala som olej, vodu a premiešala. Jemne som do toho vmiešala polohrubú múku a prášok do pečiva.
  3. Piškótu som vo forme v tortovej forme s priemerom 24 cm. Vymazala som ju tukom a vysypala hrubou. múkou.
  4. Korpus som piekla pri 180 °C asi 20 min.
  5. Upečený korpus som nechala vychladnúť vo forme.
  6. Medzi tým som urobila krém.
  7. Do nádoby vylejeme mandarinkové kompóty, mandarinky som pokrájala na kúsky.  Pridáme šľahačkové smotany a vysypeme oba pudingy.
  8. Nádobu uzavrieme a silno trasieme. Trasieme dovtedy, kým zmes prestane vydávať čvachtavý zvuk.   Tekutina sa zmení na hustý krém.
  9. Ten potom natrieme na vychladený korpus.
  10. Na krém ešte navrstvíme šľahačku.
  11. Hotovo - dáme vychladiť do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty