NajRecept.sk Mäso FotoRecept | Marinované medové rebrá
FotoRecept | Marinované medové rebrá
FotoRecept | Marinované medové rebrá
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom

S varechou v ruke    ·   13.8.2017

FotoRecept | Marinované medové rebrá

Sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom

Suroviny
bravčové rebrá
1 PL
med
1 PL (plnotučná)
horčica
3 - 4 strúčiky
cesnak
1 PL
chilli omáčka
1 KL
worchesterstrová omáčka
2 KL
sójová omáčka
soľ
mladá kapusta
drvená rasca
z 1/2 kusu
limetková šťava
čerstvý chren
1 PL
olivový olej
čerstvá
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Med, strúčiky cesnaku, horčicu a chilli omáčku som spolu dobre premiešal.
  2. Potom som pridal sójovú omáčku, worcherstrovú omáčku, olivový olej a nakrájanú petržlenovú vňať. Touto marinádou som natrel nakrájané rebrá a nechal som odpočívať dve, tri hodinky, ale najlepšie celú noc.
  3. Pokiaľ sa mäso marinovalo, nastrúhal som mladú kapustu, dobre som ju osolil a nechal odpočívať, pokiaľ nepustila šťavu, tú som zlial a kapustu som dochutil šťavou z limety, drvenou rascou, čerstvým chrenom a prekvapol som ju olivovým olejom. Nechal som odpočívať hodinku, dve.
  4. Mäso som dal na plech, podlial vodou (150ml), prekryl alobalom  a vložil do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 1,5 až dve hodiny. Mäso sa oddeľovalo od kosti, bolo krehké, ale ostalo šťavnaté. Po upečení som dal dole alobal a zapiekol ešte asi 10 minút pod grilom.
  5. Podával som s chrenovou kapustou, horčicou a čerstvým domácim chlebom. Ak k rebrám do rúry vložíte aj zemiaky, máte ďalšiu výbornú prílohu.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár