NajRecept.sk Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
Recept Cuketové hranolky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Aby cuketa neprerástla do obrých rozmerov, treba ju stále zberať, denne si z mojich šiestich rastlín odtrhnem 2-3 kusy akurátnych cukiet. Zatiaľ ich stačíme spotrebovať :) Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo. Cuketových receptov mám na blogu niekoľko - slané i sladké. Prezrieť a inšpirovať sa môžete TU . Tento dnešný sme mali ako ľahký, letný obed. Cuketové hranolky môžete pripraviť aj ako večeru, alebo pohostenie pre návštevu. Množstvá neuvádzam, myslím, že nie sú v tomto recepte podstatné. Všetkého treba dať tak "přiměřene" :)

klaura    ·   15.7.2017

Cuketové hranolky

Aby cuketa neprerástla do obrých rozmerov, treba ju stále zberať, denne si z mojich šiestich rastlín odtrhnem 2-3 kusy akurátnych cukiet. Zatiaľ ich stačíme spotrebovať :) Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo. Cuketových receptov mám na blogu niekoľko - slané i sladké. Prezrieť a inšpirovať sa môžete TU . Tento dnešný sme mali ako ľahký, letný obed. Cuketové hranolky môžete pripraviť aj ako večeru, alebo pohostenie pre návštevu. Množstvá neuvádzam, myslím, že nie sú v tomto recepte podstatné. Všetkého treba dať tak "přiměřene" :)

Suroviny
mladá cuketa
trochu (na namáčanie hranoliek)
mlieko
strúhanka
100 g
parmezán
soľ
mleté čierne korenie
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobno
tymián
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobno
majorán
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobno
bazalka
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobno
rozmarín
olivový olej

Uhorkový šalát

uhorky
soľ
biely jogurt
cesnak
olivový olej
kôpor
trochu
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mladé cukety, ktoré nemusíte šúpať, nakrájajte na väčšie hranolky.
  2. Do misky si  namiešajte zmes na obaľovanie zo strúhanky, nastrúhaného parmazánu, alebo iného výrazného syra.
  3. Pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti a momentálneho dosahu.
  4. Cuketu namočte do mlieka a obaľte v zmesi. Jednotlivé hranolky ukladajte tesne vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.  
  5. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do trúby na 180 °C, asi 20 minút.  Kým chytí cuketa peknú farbu.
  6. Hranolky môžete podávať s najrôznejšími dipmi, ja som urobila  uhorkový šalát - tzatziky:
  7. Uhorky som nastrúhala na jemno, posolila a nechala chvíľu odstáť.
  8. Pustenú šťavu som zliala a uhorky dobre vyžmýkala,
  9. Pridala som k nim biely jogurt, lisovaný cesnak, olivový olej, mleté čierne korenie a veľa kôpru. Všetko som poriadne zamiešala, zastrekla citrónovou šťavou a dala odležať do chladu.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár