Tip na knihu | Liečivé polievky
Je to veľmi jednoduché: uvaríte veľký hrniec vývaru a vaše telo lyžicu za lyžicou prepne na detoxikáciu, spaľovanie tukov a novú energiu. Presne o tom sú
Liečivé polievky od Marion Grillparzerovej.
S jej knihou
Liečivé polievky môžete:
- nastaviť črevné baktérie na zoštíhľovanie, kosti a kĺby na ozdravenie a aktivizovať imunitné bunky;
•pomocou polievkového detoxikačného programu vhodného pre každý deň zbaviť telo jedov a cieľavedome ho posilniť;
•objaviť chutné prídavky do vývarov, ktoré pôsobia ako prirodzené vzpruhy;
•vyčariť lahodné recepty od vývaru z kostí, vegánskeho hubového vývaru až po vietnamskú polievku pho.
KOKOSOVÁ POLIEVKA S KURACINOU
SUROVINY:
- 300 g listovej zeleniny (napr. zelená kapusta, mangold)
- 1 cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- 1 PL kokosového oleja
- 2 – 3 ČL zelenej karí pasty
- 400 ml kokosového mlieka
- 400 ml hydinového vývaru
- 100 g baby špenátu
- soľ
- čierne korenie
- 1 – 2 PL limetkovej šťavy
Proteínový prídavok: na 1 porciu 100 g filet z kuracích pŕs, soľ, čierne korenie a ¼ PL olivového oleja.
Pred podávaním pridáme: niekoľko lístkov koriandrovej vňate
Recept je na 4 porcie, ich príprava zaberie 45 minút. 1 porcia obsahuje: cca 420 kcal, proteíny 30 g, tuky 29 g | sacharidy 8 g
POSTUP:
Listovú zeleninu umyjeme a očistíme, stonky nakrájame na jemné plátky a listy na prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno.
V hrnci necháme rozpustiť kokosový olej. Cibuľu a cesnak podusíme do sklovita. Pridáme listovú zeleninu a spolu podusíme 3 – 5 minút. Primiešame karí pastu a podlejeme kokosovým mliekom a vývarom. Necháme zovrieť a prikryté varíme na miernom ohni 5 minút.
Medzitým opláchneme špenát, necháme odkvapkať a najemno rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou.
Pred podávaním kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky veľkosti 1,5 cm. Posolíme a okoreníme. Na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejeme olej a na strednom ohni za stáleho obracania 2 – 3 minúty opekáme. Polievku podávame v hlbokom tanieri s porciou mäsa a ozdobenú koriandrovými lístkami.
Viac sa dozviete v novinke
Liečivé polievky.