Dostala som chuť na domáci koláčik, ktorý by chutil perníkovo, ale nebol by to tradičný perník. V knihe The Art of French Pastry som našla recept na piškótovú roládu, ktorá sa však robí trochu odlišne ako roláda, ktorú bežne robievam. Obsahuje veľký podiel mandľovej múky a okrem bielok aj celé vajcia. V knihe sa uvádza iba základný recept a autor v podstate necháva voľnú ruku ako s ním naložíte. Ja som sa rozhodla cesto ochutiť perníkovým korením KOTÁNYI, ktoré okrem bežného perníkového korenia obsahuje napríklad aj kardamóm či čierne korenie. V kombinácii s brusnicovým džemom, čokoládou a lieskovcami môžeme pokojne tejto roláde dať prívlastok božská.
Dostala som chuť na domáci koláčik, ktorý by chutil perníkovo, ale nebol by to tradičný perník. V knihe The Art of French Pastry som našla recept na piškótovú roládu, ktorá sa však robí trochu odlišne ako roláda, ktorú bežne robievam. Obsahuje veľký podiel mandľovej múky a okrem bielok aj celé vajcia. V knihe sa uvádza iba základný recept a autor v podstate necháva voľnú ruku ako s ním naložíte. Ja som sa rozhodla cesto ochutiť perníkovým korením KOTÁNYI, ktoré okrem bežného perníkového korenia obsahuje napríklad aj kardamóm či čierne korenie. V kombinácii s brusnicovým džemom, čokoládou a lieskovcami môžeme pokojne tejto roláde dať prívlastok božská.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste