Pečenie pečiva je moja závislosť. Vždy si snažím nájsť čas aby som upiekla hoci aj nekysnuté placky či pečivo s práškom do pečiva. Recept na tieto žemličky mám z knihy The Larousse Book of Bread, ktorá je plná inšpirácie, hlavne čo sa rôznych tvarov a typov pečiva týka. Recepty sú v nej dosť jednoduché. Postup si zväčša prispôsobujem sama, už podľa získaných skúseností. Nebolo to inak ani pri príprave týchto makových žemličiek. Používam menší trik, vďaka ktorému mám vždy chlieb alebo pečivo nadýchané. Po vymiesení cesto uložím do vypnutej rúry spolu s hrnčekom vriacej vody. Vďaka tomu sa v rúre vytvorí mikroklíma, ktorá napomáha správnemu nakysnutia cesta. Ak to raz vyskúšate budete to praktizovať neustále! Makové žemličky nie sú makové iba preto, že sú obalené v maku, ale preto, že mak je aj v ceste. Takže sú ultramakové. Vďaka maku na povrchu sú chrumkavé a vďaka maku aj vo vnútri majú nezameniteľnú makovú chuť. Sú to žemle naslano, ale mak je univerzálny, takže skvelo chutia aj s medom alebo inými sladkými nátierkami. Recept je na 16 kusov.
Pečenie pečiva je moja závislosť. Vždy si snažím nájsť čas aby som upiekla hoci aj nekysnuté placky či pečivo s práškom do pečiva. Recept na tieto žemličky mám z knihy The Larousse Book of Bread, ktorá je plná inšpirácie, hlavne čo sa rôznych tvarov a typov pečiva týka. Recepty sú v nej dosť jednoduché. Postup si zväčša prispôsobujem sama, už podľa získaných skúseností. Nebolo to inak ani pri príprave týchto makových žemličiek. Používam menší trik, vďaka ktorému mám vždy chlieb alebo pečivo nadýchané. Po vymiesení cesto uložím do vypnutej rúry spolu s hrnčekom vriacej vody. Vďaka tomu sa v rúre vytvorí mikroklíma, ktorá napomáha správnemu nakysnutia cesta. Ak to raz vyskúšate budete to praktizovať neustále! Makové žemličky nie sú makové iba preto, že sú obalené v maku, ale preto, že mak je aj v ceste. Takže sú ultramakové. Vďaka maku na povrchu sú chrumkavé a vďaka maku aj vo vnútri majú nezameniteľnú makovú chuť. Sú to žemle naslano, ale mak je univerzálny, takže skvelo chutia aj s medom alebo inými sladkými nátierkami. Recept je na 16 kusov.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste