NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Višňový páj s krémom
Fotorecept | Višňový páj s krémom
Fotorecept | Višňový páj s krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Tento víkend bol u mňa v kuchyni preflákaný, ale inak sme mali "napilno". Našu Aničku a Jakubka sme v nedeľu krstili, tak bolo trochu viac vybavovačiek, zhon a stres, klasika, určite to poznáte. Všetko dopadlo na výbornú, Jakubko sa počas krstu vyškieral, Anička to tam zasa všetko prekričala, jedlo bolo parádne, torty vynikajúce. A aj v takýchto prípadoch rada siaham aj do môjho krátkodobého archívu, kde mám nachystaných pár receptov v zálohe, aby som vám sem napriek mojej kuchárskej pasivite mohla pridať nejakú tú dobrotu...

Zuzka    ·   14.9.2016

Fotorecept | Višňový páj s krémom

Tento víkend bol u mňa v kuchyni preflákaný, ale inak sme mali "napilno". Našu Aničku a Jakubka sme v nedeľu krstili, tak bolo trochu viac vybavovačiek, zhon a stres, klasika, určite to poznáte. Všetko dopadlo na výbornú, Jakubko sa počas krstu vyškieral, Anička to tam zasa všetko prekričala, jedlo bolo parádne, torty vynikajúce. A aj v takýchto prípadoch rada siaham aj do môjho krátkodobého archívu, kde mám nachystaných pár receptov v zálohe, aby som vám sem napriek mojej kuchárskej pasivite mohla pridať nejakú tú dobrotu...

Suroviny
240 g (alebo 120 g pšeničnej hladkej, 120 g celozrnnej hladkej)
hladká múka
50 g
práškový cukor
2 PL (domáci)
vanilkový cukor
160 g
maslo
2 ks
vajce
štipka soli
250 g (bez hrudiek)
tvaroh
3 PL
práškový cukor
1 ks na potretie
vajce
višne
Postup receptu
Vytlačiť
Najskôr cesto.
  1. Múku, cukor, soľ, maslo a vajíčka vypracujte na hladké cesto, sformujte do guľky a nechajte v chladničke oddychovať cca jednu hodinu.
  2. Po odležaní cesto rozdeľte- dvoma tretinami cesta vyložte vymastenú formu, menšiu časť cesta zatiaľ odložte do chladničky.
  3. V miske vymiešajte ručným mixérom tvaroh, cukor a vajíčko na krém.
  4. Takto pripravený krém vylejte na cesto, porozkladajte višne a zvyšné cesto môžete buď rozvaľkať alebo napríklad postrúhať na hrubom strúhadle na višne.
  5. Takto pripravený koláč nechajte piecť pri 160 stupňoch cca 45 minút.       
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár