Príprava tejto torty mi dala poriadne zabrať. Ani sa nepamätám, kedy som sa toľko natrápila pri pečení. Všetko sa začalo tým, že som našla túto úžasne vyzerajúcu tortu. Už som taká - keď ma niečo osloví, tak to musím vyskúšať. Vyhľadala som si recept TU a začala. Upiekla som korpus podľa receptu, vraj rozpis na 24 - 26 cm tortovú formu. Ja som použila priemer 23 cm a vyšla mi z toho taká placka, ktorú som ani prerezať nemohla. Taok som upravila recept (pridala som 1 vajce naviac), znížila hmotnosť múky a zmenila postup prípravy. Druhý korpus už bol o trochu vyšší, ale aj tak to nebolo ono. Moje zásoby sa znížili o 7 vajec a korpus nikde. Tak som upiekla ďalší (podľa receptu ktorý mám veľakrát odskúšaný) zo 4 vajec. Aby boli korpusy rovnaké piekla som ich na dvakrát. V pôvodnom recepte je opäť ďalšia chyba - množstvo rebarbory. Mne 400 g nestačilo na moju 23 cm formu. V postupe sa píše, že rebarboru povaríme s cukrom a tortovým želé. Nemám poruke tortové želé od Dr. Oetkera, ale nie som si istá, či sa toto môže variť. Zatiaľ som sa so želé, ktoré sa môže variť nestretla. Použila som ovocné želé kúpené v Anglicku a to sa rozhodne variť nesmie, pretože stratí svoju želírovaciu schopnosť. Mnoho ľudí si neuvedomuje aké je výhodné čerpať recepty a ilustrácie z foodblogov. Prečo? Pretože foodblogeri ponúkajú recept odskúšaný ,,na vlastnej koži" s pripomienkami i doporučeniami. Potom sa vám nestane to čo mne a ako sa hovorí - môžete ísť rovno na vec.
Príprava tejto torty mi dala poriadne zabrať. Ani sa nepamätám, kedy som sa toľko natrápila pri pečení. Všetko sa začalo tým, že som našla túto úžasne vyzerajúcu tortu. Už som taká - keď ma niečo osloví, tak to musím vyskúšať. Vyhľadala som si recept TU a začala. Upiekla som korpus podľa receptu, vraj rozpis na 24 - 26 cm tortovú formu. Ja som použila priemer 23 cm a vyšla mi z toho taká placka, ktorú som ani prerezať nemohla. Taok som upravila recept (pridala som 1 vajce naviac), znížila hmotnosť múky a zmenila postup prípravy. Druhý korpus už bol o trochu vyšší, ale aj tak to nebolo ono. Moje zásoby sa znížili o 7 vajec a korpus nikde. Tak som upiekla ďalší (podľa receptu ktorý mám veľakrát odskúšaný) zo 4 vajec. Aby boli korpusy rovnaké piekla som ich na dvakrát. V pôvodnom recepte je opäť ďalšia chyba - množstvo rebarbory. Mne 400 g nestačilo na moju 23 cm formu. V postupe sa píše, že rebarboru povaríme s cukrom a tortovým želé. Nemám poruke tortové želé od Dr. Oetkera, ale nie som si istá, či sa toto môže variť. Zatiaľ som sa so želé, ktoré sa môže variť nestretla. Použila som ovocné želé kúpené v Anglicku a to sa rozhodne variť nesmie, pretože stratí svoju želírovaciu schopnosť. Mnoho ľudí si neuvedomuje aké je výhodné čerpať recepty a ilustrácie z foodblogov. Prečo? Pretože foodblogeri ponúkajú recept odskúšaný ,,na vlastnej koži" s pripomienkami i doporučeniami. Potom sa vám nestane to čo mne a ako sa hovorí - môžete ísť rovno na vec.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste