NajRecept.sk Dezerty Sušienky Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom
Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom
Recept Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

U nás doma musí byť v zásobe vždy nejaká mlska. Najradešj mám tie, ktoré si pripravím ja sama - aspoň viem čo jeme. Sušienky sú chrumkavé a prevoňané arašidmi. Použila som arašidové maslo (crunchy) s kúskami arašidov. Má mierne slanú chuť, ktorú hnedý cukor skvelo vyvažuje. Nie sú náročné na prípravu, takže ich máte hotové raz-dva (bez počítania doby chladenia cca 60 minút) V uzatvorenej nádobe vám vydržia dlhšiu dobu, pochybujem však o ich dlhodobom skladovaní, pretože sú tak výborné! U nás padli za 2 - 3 dni :)

adkas-tastyfood    ·   21.8.2016

Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom

U nás doma musí byť v zásobe vždy nejaká mlska. Najradešj mám tie, ktoré si pripravím ja sama - aspoň viem čo jeme. Sušienky sú chrumkavé a prevoňané arašidmi. Použila som arašidové maslo (crunchy) s kúskami arašidov. Má mierne slanú chuť, ktorú hnedý cukor skvelo vyvažuje. Nie sú náročné na prípravu, takže ich máte hotové raz-dva (bez počítania doby chladenia cca 60 minút) V uzatvorenej nádobe vám vydržia dlhšiu dobu, pochybujem však o ich dlhodobom skladovaní, pretože sú tak výborné! U nás padli za 2 - 3 dni :)

Suroviny
250 g (typ crunchy)
arašidové maslo
200 g
hnedý trstinový cukor
50 g (zmäknuté)
maslo
1 ks
žĺtok
1 ks (celé)
vajce
1 KL
prášok do pečiva
100 g
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske vymiešame dopenista maslo s cukrom.
  2. Pridáme vajcia a dobre prešľaháme.
  3. Pridáme arašidové maslo, opäť dobre premiešame kým sa hmoty dobre spoja.
  4. Nakoniec vmiešame preosiatú múku s práškom do pečiva a spracujeme na cesto. Cesto je redšie, ale v chlade sa pekne stiahne. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu odpočinúť.
  5. S cestom sa vám bude pracovať lepšie keď je tuhšie, preto odporúčam rozdeliť ho na polovicu.
  6. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4-5 mm a pečiatkou vytlačíme do cesta odtlačok.
  7. Potom primerane veľkou vykrajovačkou (kolieskom) vykrojíme koliesko a opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujeme aj s druhou polovicou cesta.
  8. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 10 minút.
  9. Necháme vychladnúť na plechu alebo opatrne preložíme na mriežku.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty