Tí, ktorí poznajú môj blog vedia, že mäso často nevarím. Nekupujem ho v bežných prevádzkach, ale dbám na jeho pôvod a aby zviera žilo v dobrých podmienkach a dôstojne. No keď sa mi dostane kvalitné mäsko do rúk, rada si na ňom pochutnám. Inak to nebolo aj s touto kačkou. Manžel ju doniesol od kolegu, ktorý chová kačky pre vlastnú spotrebu. Mala vyše troch kíl, ledva sa zmestila do pekáča. Hľadala som recept, ktorý by najlepšie vyzdvihol jej chuť, teda nie typické soľ, rasca, korenie. Napokon som našla recept na stránke Jamieho Olivera na túto chrumkavú kačku so slivkovou omáčkou, ktorú odporúča podávať, tak ako sa patrí, s čínskymi plackami. Na tie recept nebol uvedený, ale na stránke Nigelly Lawson som jeden skvelý našla. A tak sme si doma vyčarovali trocha čínskej atmosféry.
Tí, ktorí poznajú môj blog vedia, že mäso často nevarím. Nekupujem ho v bežných prevádzkach, ale dbám na jeho pôvod a aby zviera žilo v dobrých podmienkach a dôstojne. No keď sa mi dostane kvalitné mäsko do rúk, rada si na ňom pochutnám. Inak to nebolo aj s touto kačkou. Manžel ju doniesol od kolegu, ktorý chová kačky pre vlastnú spotrebu. Mala vyše troch kíl, ledva sa zmestila do pekáča. Hľadala som recept, ktorý by najlepšie vyzdvihol jej chuť, teda nie typické soľ, rasca, korenie. Napokon som našla recept na stránke Jamieho Olivera na túto chrumkavú kačku so slivkovou omáčkou, ktorú odporúča podávať, tak ako sa patrí, s čínskymi plackami. Na tie recept nebol uvedený, ale na stránke Nigelly Lawson som jeden skvelý našla. A tak sme si doma vyčarovali trocha čínskej atmosféry.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste