Na bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu a cesnak, potom som pridal mleté hovädzie mäso, môžete použiť aj kuracie, bravčové, či morčacie, ale najlepšie chutí s hovädzím.
Dochutil som čerstvo mletým čiernym korením, sladkou mletou paprikou, údenou mletou paprikou a soľou, potom som podlial suchým červeným vínom a nechal dusiť pol hodinku, alebo aspoň 29 minút.
Na trhu som kúpil naozajstné paradajky, tak som ich olúpal (narezať do kríža, spariť minútu vo vriacej vode, potom schladiť a olúpať), zelenú papriku som nakrájal na drobno, chilli papričku tiež a pridal som aj s nakrájanými paradajkami k mäsu.
Dusil som to spolu ďalších 15 minút a pridal prepláchnuté jačmenné krúpy.
Dolial som vriacou vodou, po 20 minútach boli krúpy hotové, tak som pridal bielu fazuľu, môžete použiť aj suchú malú, ale tú treba namočiť aspoň na pár hodín a dlhšie variť.
Na záver som ešte pridal drvený majorán a výborná hustá polievka je hotová.