NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Tvarohový koláč s malinovou omáčkou
Fotorecept | Tvarohový koláč s malinovou omáčkou
Fotorecept | Tvarohový koláč s malinovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Tento koláčik som urobila špeciálne na želanie mojej maminy. Že, však čo už neurobíte pre rodiča :-) Navyše, bol maximálne jednoduchý, keď som ho dala ja, v deviatom mesiaci tehotenstva, zvládne ho už naozaj každý...

Zuzka    ·   3.7.2016

Fotorecept | Tvarohový koláč s malinovou omáčkou

Tento koláčik som urobila špeciálne na želanie mojej maminy. Že, však čo už neurobíte pre rodiča :-) Navyše, bol maximálne jednoduchý, keď som ho dala ja, v deviatom mesiaci tehotenstva, zvládne ho už naozaj každý...

Suroviny
200 g
maslové sušienky
130 g (roztopené)
maslo
1 ks
mascarpone
100 g (bez hrudiek)
tvaroh
100 g (roztopená)
biela čokoláda
3 ks
vajce
2 PL
práškový cukor
2/3 hrnčeka (použila som mrazené)
maliny
1 ČL
hnedý cukor
2 ČL
Zlatý klas
cca 50 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravte malinovú omáčku. Do hrnca dajte maliny, cukor, Zlatý klas a vodu a spolu miešajte, kým sa všetko nezvarí na slabší puding.
  2. Nechajte chvíľku vychladnúť v hrnci a potom prelejte cez sitko a prepasírujte varechou, aby ste omáčku zbavili nepotrebných semienok z malín
  3. Vo food procesore si rozmixujte sušienky a zmiešajte ich spolu s roztopeným maslom.
  4. S takto pripravenou hmotou vyložte dno tortovej formy. Vymazať olejom formu už nemusíte, základ koláča je z roztopeného masla mastný dosť, pri pečení sa neprilepí.
  5. V miske si mixérom zmiešajte mascarpone s vajíčkami a cukrom.
  6. Po lyžiciach pridávajte tvaroh a roztopenú bielu čokoládu.
  7. Takto pripravenú polovicu krému vylejte na korpus.
  8. Polejte vychladnutou malinovou omáčkou a prikryte zbytkom krému.
  9. Rúru si nechajte rozohriať na 175 stupňov.
  10. V tejto tepolote nechajte koláč piecť 20 minút.
  11. Potom stiahnite na 160 a nechajte dopiecť ďalších 35 minút, kým stred nieje na dotyk tuhý.
  12. Ak treba, prikryte koláč počas pečenia alobalom. Nezľaknite sa dvoch vecí. Počas pečenia sa koláč mimoriadne nafúkne, ale po tom, ako ho vyberiete z rúry, tak sa vráti do pôvodných rozmerov. A tiež sa vám môže stať, že počas pečenia vám ovocná omáčka trochu viac vybehne na kraj koláča.
A inak máte celkom hotovo! Koláč nechajte úplne vychladnúť a možete krájať a servírovať. Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár