NajRecept.sk Cestoviny Fotorecept | Cestoviny z jedneho hrnca
Fotorecept | Cestoviny z jedneho hrnca
Fotorecept | Cestoviny z jedneho hrnca
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Keď som natrafila na tento recept, musela som si ho hneď pripraviť. Ako som teraz v radostnom očakávaní, tak som si musela niektoré jedlá odpustiť. Medzi nimi sú aj pasta Carbonara, predsa len, to nedostatočne tepelne spracované vajíčko ma tam odrádza, takže sa im vyhýbam. Ale tieto cestoviny sú takou ľahšou falošnou alternatívou k mojim obľúbeným karbonáram. Takže, ak neviete, čo dnes na večeru, nech sa páči, inšpirácia ako vyšitá.

Zuzka    ·   19.7.2016

Fotorecept | Cestoviny z jedneho hrnca

Keď som natrafila na tento recept, musela som si ho hneď pripraviť. Ako som teraz v radostnom očakávaní, tak som si musela niektoré jedlá odpustiť. Medzi nimi sú aj pasta Carbonara, predsa len, to nedostatočne tepelne spracované vajíčko ma tam odrádza, takže sa im vyhýbam. Ale tieto cestoviny sú takou ľahšou falošnou alternatívou k mojim obľúbeným karbonáram. Takže, ak neviete, čo dnes na večeru, nech sa páči, inšpirácia ako vyšitá.

Suroviny
(na dve porcie)
špagety
200 - 250 ml
sladká smotana
cca 100 ml
vývar
pár strúčikov (podľa chuti)
cesnak
soľ
korenie
olivový olej
maslo
parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci si nechajte rozohriať olej a opečte na ňom cca 30 sekúnd pokrájaný cesnak.
  2. Zalejte smotanou, troškou vývaru, pridajte kúsok masla a špagety.
  3. V takto pripravenom základe omáčky nechajte špagety uvariť al dente alebo domäkka, ako máte radi.
  4. Odstavte z ohňa a pridajte postrúhaný parmezán, riadne premiešajte a nechajte rozpustiť.
  5. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
A nech sa páči, večera je hotová! Ak by som sa chcela úplne podobať karbonáram, tak na začiatku do základu by som pridala ešte pokrájanú slaninku, ale my sme s nimi boli spokojní aj takto. Želám dobrú chuť! Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár