NajRecept.sk 15 minútovky Avokádová nátierka s praženicou na hrianke
Avokádová nátierka s praženicou na hrianke
Recept Avokádová nátierka s praženicou na hrianke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Malé oživenie obyčajnej praženice. Ak ľúbite avokádo, rozhodne odporúčam vyskúšať. Jednoduchá nátierka z avokáda na hrianke a na nej navrstvená výborná praženica na masle. Zdobiť možno podľa vlastnej fantázie. Takýmito super raňajkami ma prekvapili nedávno moje dievčence. Keďže mi to veľmi zachutilo, zaradila som túto výbornú mňamku aj do môjho raňajkového repertoáru. Nedeľné raňajky ako vyšité. Šálka dobrého čaju k tomu, no čo dodať? Treba vyskúšať.

adkas-tastyfood    ·   22.7.2016

Avokádová nátierka s praženicou na hrianke

Malé oživenie obyčajnej praženice. Ak ľúbite avokádo, rozhodne odporúčam vyskúšať. Jednoduchá nátierka z avokáda na hrianke a na nej navrstvená výborná praženica na masle. Zdobiť možno podľa vlastnej fantázie. Takýmito super raňajkami ma prekvapili nedávno moje dievčence. Keďže mi to veľmi zachutilo, zaradila som túto výbornú mňamku aj do môjho raňajkového repertoáru. Nedeľné raňajky ako vyšité. Šálka dobrého čaju k tomu, no čo dodať? Treba vyskúšať.

Suroviny
1 väčšie
avokádo
soľ
korenie
olivový olej
pár kvapiek
citrónová šťava
na 2 veľké krajce chleba počítajte 3 vajcia
vajce
plátok masla
na hrianky
chlieb

Na zdobenie:

reďkovka
pažítka
žerucha
jarná cibuľka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Avokádo rozrežeme napoly (režeme až do kôstky).
  2. Pootočíme každú polovičku do protismeru a dostaneme dve polovice.
  3. Vylúpneme kôstku malou lyžičkou. Dužinu vydlabeme lyžičkou do misky.
  4. Osolíme, jemne okoreníme čertvo namletým čiernym korením, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a asi 1 PL olivového oleja.
  5. Citrón okrem toho, že zabraňuje rýchlej oxidácii avokáda aj príjemné zvýrazni jeho chuť.
  6. Dobre vymiešame, prikryjeme a odložíme do chladničky, kým pripravíme praženicu a hrianky.
  7. Na masle urobíme praženicu, dochutíme.
  8. Zároveň si robíme aj hrianky.
  9. Na vychladnuté hrianky nanesieme avokádovú nátierku a obložíme mierne vychladenou praženicou (pod horúcou by sa nám topil avokádový krém).
  10. Dozdobíme podľa chuti a fantázie.
  11. Podávame so šálkou čaju.
Prajem dobrú chuť!
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár