NajRecept.sk Ryby a morské plody Krevety na masle a cesnaku
Krevety na masle a cesnaku
Recept Krevety na masle a cesnaku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ďalšie z jedál, ktoré niekto nedá do úst a iný zasa nevie prestať jesť. Patríme našťastie k tej druhej skupine. Krevety najradšej pripravujem jednoducho, s minimom korenín a len s takými, ktoré chuť kreviet posunú ešte o kúsok vyššie.

S varechou v ruke    ·   4.7.2016

Krevety na masle a cesnaku

Ďalšie z jedál, ktoré niekto nedá do úst a iný zasa nevie prestať jesť. Patríme našťastie k tej druhej skupine. Krevety najradšej pripravujem jednoducho, s minimom korenín a len s takými, ktoré chuť kreviet posunú ešte o kúsok vyššie.

Suroviny
400 g
krevety
40 g
maslo
4 - 5 strúčikov
cesnak
hrsť
petržlenová vňať
kurkuma
mleté čierne korenie
citrónová šťava
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na tanieri mám radšej olúpané, preto som ich olúpal. Odlomil som hlavičku, dal dole škrupinu a na chrbte som každú jednu rozrezal a vybral čierne črievko.
  2. Na panvicu som dal dva plátky masla, kurkumu, čerstvo mleté čierne korenie a nakrájaný nový cesnak, keď sa maslo roztopilo, dal som do panvice krevety.
  3. Orestoval som ich z každej strany, ale len chvíľku, minútku, max dva, potom som odstavil, prekvapol citrónovou šťavou, jemne dosolil a pridal nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať, na okne sa mi už pekne rozrástla. Mám na okne pohotovostnú bylinkovú "záhradu", petržlen, pažítku, rozmarín, tymián, šalviu a bobkový list.
Krevety mám najradšej len tak s bagetkou, ktorú namáčam do masla v ktorom sa krevety pripravovali a samozrejme s dobrým suchým bielym vínkom.. Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár