Kvaka (turín) patrí k najstarším konzumovaným potravinám na našom území. Je bohatá na vitamín C, vápnik, draslík, fosfor či železo. Čistí krv, pôsobí močopudne a vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha nášmu tráveniu. Dá sa konzumovať surová alebo tepelne spracovaná. Chuťou pripomína kaleráb skrížený s reďkovkou. Ja som z nej pripravila chutný šalát, ktorým si doplníte vitamíny a minerály v tomto chladnom období. Množstvo neudávam, udávam iba použité suroviny. Je na vás koľko šalátu si narobíte.
Kvaka (turín) patrí k najstarším konzumovaným potravinám na našom území. Je bohatá na vitamín C, vápnik, draslík, fosfor či železo. Čistí krv, pôsobí močopudne a vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha nášmu tráveniu. Dá sa konzumovať surová alebo tepelne spracovaná. Chuťou pripomína kaleráb skrížený s reďkovkou. Ja som z nej pripravila chutný šalát, ktorým si doplníte vitamíny a minerály v tomto chladnom období. Množstvo neudávam, udávam iba použité suroviny. Je na vás koľko šalátu si narobíte.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste